spot_img

    Tρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες: Πυροβολήθηκε στο στήθος ύποπτος που τελικά ήταν ο δράστης

    O ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

    «Εξουδετερώθηκε» ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Η Βελγική Αστυνομία πριν λίγο επιβεβαίωσε πως ο άνδρας, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ.

    Πυροβολήθηκε από την Αστυνομία στο στήθος και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, και έχει υποστεί 2 ανακοπές. Σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα είναι νεκρός.

    Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Annelies Verlinden το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε στο πρόσωπο που εξουδετερώθηκε.

    Το «Cage aux Ours» βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την τελευταία γνωστή κατοικία του υπόπτου.

    Πυροβολούσε αδιακρίτως

    Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, που είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ήταν τυνησιακής καταγωγής, και διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντε Κρόο.Αντιμετώπισε και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

    Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

    «Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», ανέφερε.

    Η βελγική αστυνομία ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες και στο 3 για την υπόλοιπη χώρα.

    in.gr