Την ευγνωμοσύνη της προς τον κόσμο της Χαλκιδικής για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έλαβε, εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, μιλώντας στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στη Σουζάνα Καζάκα, μετά τις εκλογές.

Στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» η κα Ζωγράφου ανέφερε ότι οι εκλογές κύλησαν ομαλά και τις δύο Κυριακές παρά τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Για τα υψηλά ποσοστά της «Αλληλεγγύης» του Α. Τζιτζικώστα αλλά και τη δική της πρωτιά στη Χαλκιδική έκανε λόγο για μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες. «Το ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής ήταν αξιολογότατο και δώσαμε ο καθένας ξεχωριστά έναν καλό αγώνα, κάτω από την «ομπρέλα» που λέγεται Α. Τζιτζικώστας», σημείωσε με έμφαση.

Η ίδια μίλησε για τα αυτοδιοίκητά κριτήρια των πολιτών στην κάλπη, και χαρακτήρισε καλέ και ωφέλιμες τις αλλαγές σε κάποιες περιπτώσεις. «Όσα είδαμε ήταν ένα υγιές φαινόμενο της δημοκρατίας», τόνισε.

Από τώρα και ως την ανάληψη καθηκόντων εκ νέου το 2024 ο αγώνας στην ΠΕΧ, όπως είπε η κα. Ζωγράφου, αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων και την ετοιμότητα στη σύνταξη του προϋπολογισμού που δεν μπορεί να δεχθεί νέα έργα εκ των πραγμάτων, αλλά γίνεται ανάλογη προετοιμασία για τις νέες διοικήσεις.

Στο νομό Χαλκιδικής όλες οι έδρες της αντιπεριφέρειας περνούν τελικά σε υποψηφίους της Αλληλεγγύης του Α. Τζιτζικώστα. Έδρα δεν κατάφερε τελικά να πάρει η παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου «Πράξεις για τη Μακεδονία». Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαλκιδικής είναι οι Κατερίνα Ζωγράφου, Πελαγία Ιορδανίδου, Ιωάννης Κουφίδης και Μέλα Κυριακίδου.