Δύο μέρες έμειναν για το μαγικό ταξίδι στη φύση της Σιθωνίας, γι’αυτή τη μεγάλη περιβαλλοντική γιορτή,  η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο και δεν είναι άλλη από το Πέρασμα του Δραγουντελίου!

Το 18ο Πέρασμα του Δραγουντελίου έρχεται και φέτος με μία υπέροχη πεζοπορία σε έναν τόπο μοναδικό, με τερματισμό σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Χαλκιδικής τον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Παρθενών” όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει φροντίσει για την άψογη διοργάνωση και την άριστη φιλοξενία τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.

Σκοπός της δημοφιλής αυτής εκδήλωσης ήταν και παραμένει να γνωρίσει ο κόσμος της Σιθωνίας, αλλά και οι επισκέπτες της τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, το Δραγουντέλι μέσα από μια περιπατική διαδρομή στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Παράλληλα, το πέρασμα του Δραγουντελίου που τα τελευταία χρόνια γνώρισε μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό έφερε κοντά ανθρώπους με κοινές αξίες και  ευαισθησίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία αυτού.

Στο πέρασμα υπάρχουν διάφορες περιπατικές διαδρομές, αλλά και μια ποδηλατική όπου στο τέλος τους όλες έχουν ως επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα, μιας και εκεί πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις ως ”ανταμοιβή” αυτής της ημέρας.