Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει πεσμένα πουλιά στο έδαφος, να κείτονται σαν νεκρά. Στο κείμενο ωστόσο που συνοδεύει τη φωτογραφία, διαβάζουμε ότι πρόκειται για… απερίσκεπτα πουλιά που καταναλώνουν ως τροφή τους ζυμωμένους καρπούς δέντρων, που περιέχουν ουσιαστικά αλκοόλ και απλά χάνουν τις αισθήσεις τους.

Η Βομβυκίλα, το συγκεκριμένο είδος πτηνού, ή Waxwing στα αγγλικά, είναι μικρό πουλί που αρέσκεται στους ζυμωμένους καρπούς των δέντρων ακόμη και μέσα στις πόλεις. Τα μικρά κόκκινα μούρα φέρνουν τα πουλιά σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να χάνουν τον προσανατολισμό τους, να πετούν άτακτα και στο τέλος να λιποθυμούν πέφτοντας στο έδαφος. Παρά το ρίσκο που ενέχει η κατανάλωση των συγκεκριμένων φρούτων, θεωρείται ότι τα πουλιά εκτιμούν την υψηλή δόση ζάχαρης και θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Περαστικοί που γνωρίζουν τι συμβαίνει, μαζεύουν τα πουλιά συχνά, και τα τοποθετούν σε ασφαλή σημεία ώστε να μην κινδυνεύουν να γίνουν θήραμα τα ίδια.

πηγή πληροφοριών & εικόνων: hasanjasim.online