Φωτογραφία Αρχείου

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα ανάψει το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της χώρας, στον ορεινό Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Το αγαπημένο χωριό του Χολομώντα έχει πλέον δικαιωματικά πάρει τον τίτλο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, αφού ανοίγει κάθε χρόνο την αυλαία των γιορτινών εκδηλώσεων. Και πρακτικά, λίγες μέρες αργότερα τα έλατα του Ταξιάρχη ξεκινούν το ταξίδι τους σε κάθε άκρη της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης όπου διακινούνται τα δέντρα, για να μπουν σε σπίτια, μαγαζιά, επιχειρήσεις και γραφεία.

Παραμονή της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στις 7 Νοεμβρίου το χωριό θα γεμίσει από κόσμο που θα πάει να αντικρίσει από κοντά αυτό το υπέροχο θέαμα, με το πανύψηλο δέντρο, τα δεκάδες λαμπιόνια, την χρυσόσκονη και τις πολλές εκπλήξεις.

Πρόκειται για ένα έλατο 13 μέτρων και ηλικίας περίπου 25 ετών, που θα φωταγωγηθεί με 90 χιλιάδες λαμπιόνια τα οποία στόλισαν οι κάτοικοι τις προηγούμενες μέρες. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Ταξιάρχης Ιωάννης Ξάκης, που δηλώνει περήφανος για το χωριό.

Ο δήμος Πολυγύρου, πρωτοπόρος και φέτος, έχει φροντίσει όλα να είναι ονειρεμένα για αυτή τη μεγάλη γιορτή που όμοια της δεν υπάρχει και έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Η αυριανή βραδιά αποτελεί μοναδική πρόταση προς όλους, όσοι θέλουν να μπουν σε έναν μαγικό, παραμυθένιο κόσμο, αφού και τον Χειμώνα, σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει!