Το φετινό έλατο ήταν ευγενική δωρεά παραγωγού του χωριού, έχει ύψος 13 μέτρων και στολίστηκε με 80 χιλιάδες λαμπιόνια. Είναι από τα ψηλότερα δέντρα που στολίστηκαν ποτέ κάτι που κάνει περήφανους τους κατοίκους του Ταξιάρχη.

Τη νύχτα μέρα έκαναν και φέτος τα 80 χιλιάδες λαμπιόνια που στόλισαν το έλατο του Ταξιάρχη, ύψους 13 μέτρων. «Όσος κόσμος μαζεύεται στη ΔΕΘ τόσοι ήρθαν το βράδυ της γιορτής. Οι καλεσμένοι μας ήταν πολλά περισσότερα άτομα από πέρσι», τόνισε ο πρόεδρος του χωριού Ιωάννης Ξάκης.

Μεταξύ των καλεσμένων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιώργος, και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας που εξέφρασαν την έμπρακτη στήριξή τους προς τους ελατοπαραγωγούς του Ταξιάρχη. Επίσης, εκτός από τον δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Καραφουλλίδης, Παναγιώτης Δήμιτσας και Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μαρία Σαράντη η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠΟ Μαρία Αβερη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Εμμανουήλ, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Όλοι ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά και υγεία προς τους Ταξιαρχιώτες και τους δημότες Πολυγύρου, αλλά και κάθε Έλληνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το παρών έδωσε και η ΛΕΦΕΔ με τους εθελοντές της.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη φαντασμαγορική εκδήλωση

Ο σεφ Γιώργος Παλησίδης και η ομάδα του κέρασαν λουκουμάδες με γεύση τσουρέκι και μελομακάρονο με ντόπιο μέλι  σε όλους τους παραβρισκόμενους ενώ ο δήμος πρόσφερε ζεστό κρασί με αρωματικά και  ο σύλλογος γυναικών ο πολιτιστικούς σύλλογος διέθεσαν ξύλινα στολίδια και χριστουγεννιάτικα κεράκια έναντι συμβολικού τιμήματος για την ενίσχυση των φορέων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η φιλαρμονική του νομικού προσώπου του Δήμου Πολύγυρου «ο Αριστοτέλης»  με χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έβαλαν τους επισκέπτες στο κλίμα των Χριστουγέννων. Η βραδιά έκλεισε με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα πού φώτισαν τον ουρανό του Ταξιάρχη αμέσως μόλις άναψε το δέντρο.