«Το θέμα των Τεμπών μας ενδιαφέρει σε όλη του τη διάσταση και οι ευθύνες διερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν είπε ποτέ πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη, επισημαίνοντας ότι δεν είχε καμία διάθεση να προσβάλει τους συγγενείς των θυμάτων και τους ζήτησε συγγνώμη. «Προφανώς, όλος ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε με αυτό το φοβερό δυστύχημα. Όλος ο ελληνικός λαός πενθεί και όλοι πονέσαμε για τα παιδιά που χάθηκαν. Νομίζω ότι αυτά είναι απολύτως αυτονόητα και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος θα θεωρούσε ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν ενδιαφέρεται ή δεν πονάει ή δεν πενθεί για όλα αυτά τα θύματα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Και συμπλήρωσε: «Όταν κάποιο κόμμα ζητάει να κάνει προανακριτική Επιτροπή, σημαίνει ότι πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτό, όμως, για να το πει κάποιος και να είναι κατά τη γνώμη μου σοβαρός, πρέπει προηγουμένως η δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση να πει: “έχω πέσει σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου και τον λόγο τον έχει η Βουλή”. Έτσι δουλεύει το Σύνταγμα. Όταν τα κόμματα ήδη από χθες διαφωνούν μεταξύ τους, αν πρέπει να γίνει προανακριτική η εξεταστική, γιατί αυτό εγώ στηλίτευσα, αυτό σημαίνει αυθεντική ευαισθησία για τα θύματα; Δηλαδή, η ανθρώπινη ευαισθησία μας για τους νεκρούς εκφράζεται με τον τσακωμό των κομμάτων;».

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γράφεται από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ότι “ο ‘Αδωνις είπε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη”, αυτό δεν το είπα, αυτό είναι άλλο πράγμα από αυτό που είπα εγώ» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε επίσης τα εξής: «Να γίνει απόλυτη διερεύνηση, να έρθουν όλα στο φως. Αναμένουμε να ακούσουμε την ελληνική δικαιοσύνη τι έχει να μας πει και όλοι μας θα τοποθετηθούμε επ΄ αυτών που θα πει η ελληνική δικαιοσύνη.

Οι αρμόδιοι να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έρευνα, για να μην ξαναζήσουμε ποτέ μία τέτοια τραγωδία, αλλά αυτός δεν είναι ο χώρος, για να γίνεται μια φθηνή αντιπολίτευση και να κάνεις πάνω σε τέτοιες ανθρώπινες τραγωδίες φθηνή πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό στηλίτευσα.

Πρέπει να διερευνηθεί με όλους τους τρόπους, αλλά η κομματική αντιπαράθεση θα προκαλέσει συσκότιση και όχι φως. Εάν ένα τέτοιο ζήτημα γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, αυτό δεν συμβάλλει στο να ρίξουμε φως, αλλά συμβάλλει στο να μείνει γκρίζο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ