Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να απευθυνθούν οι γονείς των Συλλόγων του Γυμνασίου και του Λυκείου Ν. Μαρμαρά λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.

Τα παιδιά είχαν προχωρήσει για τον ίδιο λόγο σε πενθήμερη κατάληψη, ενώ δεν πήραν σαφή απάντηση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής, για το πότε θα καλυφθούν τα κενά του σχολείου τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές των σχολείων κάνουν ημερησίως 3 ή 4 ώρες μάθημα καθώς λείπουν εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων. Τα 60 παιδιά στο λύκειο και τα 75 περίπου στο γυμνάσιο στερούνται καθηγητών ξένων γλωσσών, στη Β Γυμνασίου δεν υπάρχει φιλόλογος, στο λύκειο δεν υπάρχει χημικός. Αυτά είναι μερικά από τα κενά που σημειώνονται για πολλοστή χρονιά φέτος. Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι στα μέσα Νοεμβρίου συνήθως η κατάσταση ομαλοποιούνταν. Φέτος όμως δεν υπάρχει προοπτική όπως λένε οι γονείς, αφού ήδη οι μαθητές έχουν αλλάξει τρεις και τέσσερις εκπαιδευτικούς σε κάποια μαθήματα, οι οποίοι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον.

Η αγανάκτηση των γονέων περισσεύει, οι ίδιοι ζητούν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των παιδιών τους και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα μέχρι το Υπουργείο.

φωτογραφία από την κατάληψη

Κ.Σ.