Οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Ν. Μαρμαρά πραγματοποίησαν τελικά τη συνάντηση που επεδίωκαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση.

Έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με πανό στα χέρια όπου αναγράφονταν συνθήματα για την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση και την έλλειψη καθηγητών που έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν αρκετές διδακτικές ώρες. «Οι καθηγητές έρχονται και φεύγουν, κανείς δεν μένει στο Ν. Μαρμαρά», εξήγησαν οι γονείς στον κ. Κόπτση ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος μοριοδότησης ώστε να υπάρχουν κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς.

«Το γυμνάσιό μας είχε για ενάμιση μήνα έναν υπέροχο μαθηματικό, ο οποίος όμως ζήτησε για προσωπικούς λόγους να πάει σε άλλο μέρος. Τα παιδιά στενοχωρήθηκαν πολύ γιατί πίστευαν ότι είχαν βρει καθηγητή που θα τους έκανε να αγαπήσουν τα μαθηματικά. Τόσο καλός ήταν», αναφέρει η αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων, κ. Μ. Ρεβενικιώτη. Η ίδια επισημαίνει πως τα σχολεία του Ν. Μαρμαρά είναι πρότυπα ως προς το μαθητικό δυναμικό και τη συμπεριφορά των παιδιών, ενώ οι γονείς πληρώνουν αδρά κάθε χρόνο στα φροντιστήρια για να έχουν οι μαθητές τη σωστή παιδεία που δικαιούνται.

Την επόμενη εβδομάδα στο σχολείο θα τοποθετηθούν νέοι εκπαιδευτικοί αλλά κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν θα μείνουν. Ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε τους γονείς ότι θα έχει επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και θα ζητήσει να ληφθεί μέριμνα για τα προβλήματα που προκύπτουν.

Διαβάστε επίσης:

Στο “πόδι” οι σύλλογοι γονέων γυμνασίου και λυκείου Ν. Μαρμαρά – Ζητούν εδώ και τώρα κάλυψη των κενών στα σχολεία τους