Από όλα τα μέτωπα χτυπήθηκε ο δήμος Κασσάνδρας από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι βρήκαν ευάλωτο το παραλιακό κομμάτι του δήμου, τόσο από την πλευρά της Σίβηρης, όσο και από την πλευρά του Τορωναίου.

 

Ζημιές προκλήθηκαν στη Χανιώτη και συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι του πεζόδρομου, ενώ άλλος ένας δρόμος υπέστη καταστροφή στο Πευκοχώρι. Αντίστοιχα υπάρχουν προβλήματα στο Πολύχρονο, αλλά και στην παραλία Ν. Φώκαιας, στον Πύργο.

Σε πολλές περιπτώσεις οι άνεμοι των 11 μποφόρ με ταχύτητα πάνω από 100 χλμ την ώρα, σήκωναν κύματα ύψους 12 μέτρων που κάλυπταν τους πεζόδρομους των χωριών.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας έχουν συντάξει ήδη τεχνικές εκθέσεις με την καταγραφή των ζημιών. Θυμίζουμε ότι η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξουν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών, αναφέρει η δημοτική αρχή.

«Ζητήσαμε ήδη από την πολιτεία να μας στηρίξει με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών. Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει άμεσης ανταπόκρισης από τα αρμόδια Υπουργεία. Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία του νομού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παρέμβαση από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στη Χανιώτη, (άνω φωτο) αλλά και στο Πευκοχώρι και στη Σίβηρη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν: