OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε διαδικασία διερεύνησης των κυκλοφοριακών συνθηκών και προμελέτης του κόμβου στην είσοδο του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής βρίσκεται η Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Υποδομών, Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων του νομού.

Η διαδικασία αποσκοπεί στο να βρεθεί κάθε δυνατή λύση που θα βελτιώσει την υφιστάμενη κυκλοφοριακή ικανότητα του κόμβου, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση συμπεριλαμβάνεται και η μορφή του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Εκτιμάται ότι μετά την οριστικοποίηση της προμελέτης  θα ακολουθήσει χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου.

Άλλωστε, και σύμφωνα με απάντηση του ΥΠΕΣ στον βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρηματοδοτηθεί, για δαπάνες συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου,  μέσω ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών με 7 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των 70 εκατομμυρίων που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τον ίδιο σκοπό.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη μελέτη κατασκευής κόμβου στον Άγιο Μάμα είχε κάνει αναφορά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι οι υποδομές οδικής πρόσβασης είναι αναγκαίες για να υπάρχει απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος από το χωριό για κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσεται εκεί.