Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 περιόδου 2023/2024, στην 1η Φάση θα διεξαχθεί σε 13 ομίλους ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ ΕΒΡΟΥ – ΘΡΑΚΗΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΡΑΜΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

4ος ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ

5ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

6ος ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ

H συμμετοχή των ΕΠΣ στο Πρωτάθλημα αυτό είναι προαιρετική.

Ειδικότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14, συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 01.01.2010 έως 31.12.2011.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις Ομάδες Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ., συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε., είτε στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση, ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ποδοσφαιριστών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τμήματα των ΠΑΕ σε έναν αγώνα, είναι έως πέντε (05) το ανώτερο, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετοχή μέχρι και την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος σε Ομάδες Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα υποδομών Π.Α.Ε

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 περιόδου 2023/2024, στην 1η Φάση θα διεξαχθεί σε 13 ομίλους ως εξής:

Οι αγώνες 1ης Φάσης στους ομίλους από 1 έως και 12 θα διεξαχθούν με την μορφή 6 αγώνων για τον κάθε ένα όμιλο (διπλοί αγώνες). Η 1η Φάση στον Όμιλο 13 θα διεξαχθεί με τη μορφή 5 Αγωνιστικών (μονοί αγώνες).

Στην 2η Φάση προκρίνονται οι 13 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι 3 καλύτερες δεύτερες ομάδες που συμμετείχαν στους Ομίλους από 1 έως και 12 (εξαιρείται ο Όμιλος 13).

2 η Φάση Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1 η Φάση θα χωριστούν σε 2 group με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Στα ζευγάρια που θα προκύψουν από την Κλήρωση ισχύουν τα παρακάτω:
1. Αν κληρωθεί να αγωνιστεί πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης με 2η Καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης, γηπεδούχος υποχρεωτικά θα είναι η Πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης.
2. Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο πρώτες καλύτερες Ομάδες 1 ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης.
3 . Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο δεύτερες καλύτερες Ομάδες 1 ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης. 6.4.
3 η Φάση (Προημιτελικοί, 8 Ομάδες) Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν από την 2η Φάση θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι. 6.5. 4 η φάση (Ημιτελικοί, 4 Ομάδες) Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από την 3 η Φάση, θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. 6.6. 5 η φάση (Τελικός – Μικρός Τελικός) Οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα ως εξής: Οι νικήτριες ομάδες της 4 ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Οι ηττημένες ομάδες της 4 ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κ-16 περιόδου 2023/2024

H συμμετοχή των Ε.Π.Σ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων K16 2023 – 2024 (γεν 2008 – 2009) είναι προαιρετική.

Θα διεξαχθεί σε 13 ομίλους ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ ΕΒΡΟΥ – ΘΡΑΚΗΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΡΑΜΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

4ος ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ

5ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

6ος ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ

H συμμετοχή των ΕΠΣ στο Πρωτάθλημα αυτό είναι προαιρετική.

Oι αγώνες 1 ης Φάσης στους ομίλους από 1 έως και 12 θα διεξαχθούν με την μορφή 6 αγώνων για τον κάθε ένα όμιλο (διπλοί αγώνες). Η 1η Φάση στον Όμιλο 13 θα διεξαχθεί με τη μορφή 5 Αγωνιστικών (μονοί αγώνες). Στην 2η Φάση προκρίνονται οι 13 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι 3 καλύτερες δεύτερες ομάδες που συμμετείχαν στους Ομίλους από 1 έως και 12 (εξαιρείται ο Όμιλος 13).

2η Φάση Οι δεκαέξι (16) ομάδες που θα προκύψουν από την 1 η Φάση θα χωριστούν σε 2 group με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες. Στα ζευγάρια που θα προκύψουν από την Κλήρωση ισχύουν τα παρακάτω: 1. Αν κληρωθεί πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης να αγωνιστεί με 2 η Καλύτερη Ομάδα 1 ης Φάσης, γηπεδούχος υποχρεωτικά θα είναι η Πρώτη καλύτερη Ομάδα 1ης Φάσης. 2. Αν σε ένα ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο πρώτες καλύτερες Ομάδες 1 ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης. 3. Αν σε ζευγάρι Ομάδων κληρωθούν να αγωνιστούν δύο δεύτερες καλύτερες Ομάδες 1 ης Φάσης, γηπεδούχος θα είναι η Ομάδα του ζευγαριού που θα κληρωθεί πρώτη στην διαδικασία της Κλήρωσης.

3 η Φάση (Προημιτελικοί, 8 Ομάδες) Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι οκτώ (8) ομάδες που θα προκύψουν από την 2η Φάση θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχες τις ομάδες που θα κληρωθούν πρώτες σε κάθε ζευγάρι.

4 η φάση (Ημιτελικοί, 4 Ομάδες) Οι τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από την 3 η Φάση, θα αγωνιστούν (ύστερα από κλήρωση) σε μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. 6.6. 5 η φάση (Τελικός – Μικρός Τελικός) Οι αγώνες που θα προκύψουν στην εν λόγω φάση θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα ως εξής: Οι νικήτριες ομάδες της 4 ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Τελικό Οι ηττημένες ομάδες της 4 ης Φάσης θα αγωνιστούν στον Μικρό Τελικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά σωματεία των Ε.Π.Σ., συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομών τους. 10.2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν είτε στα τμήματα υποδομών των ερασιτεχνικών ιδρυτικών σωματείων των Π.Α.Ε., είτε στα τμήματα υποδομών των Π.Α.Ε. Σε κάθε περίπτωση, ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός ποδοσφαιριστών που δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τμήματα των ΠΑΕ σε έναν αγώνα, είναι έως πέντε (05) το ανώτερο, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετοχή μέχρι και την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος σε Ομάδες Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα υποδομών Π.Α.Ε