Τα τελευταία χρόνια τα Χριστούγεννα, η μεγάλη αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης τείνει να γίνει μία γιορτή που είναι συνυφασμένη με δώρα, λαμπιόνια, γλυκά, φαγητά, τραγούδια και διασκέδαση, ξεχνώντας την πραγματική της   σημασία.

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη, σημαίνουν αλληλεγγύη, σημαίνουν γενναιοδωρία στον συνάνθρωπο και σε όλα τα υπαρκτά όντα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα αδέσποτα ζωάκια, τα οποία είναι πολλά και καθώς πλησιάζουν οι ημέρες των εορτών έχουν ανάγκη και αυτά από ένα χέρι βοηθείας.

Σίγουρα υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όπως και διάφορα σωματεία που μεριμνούν για την φροντίδα και την επιβίωσή τους, όμως αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό, καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι πολλά, και πληθαίνουν όσο περνάει ο καιρός και στον νομό μας, την Χαλκιδική!

Αναμφίβολα το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου είναι ένα Σωματείο πρότυπο στον νομό, το οποίο ακούραστα και αδιάκοπα μεριμνά για τα αδέσποτα και λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας προς αυτά.

Έτσι για τις ημέρες των Χριστουγέννων, το Φιλοζωικό του Πολυγύρου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κάποιες δράσεις, με κεντρικό το μήνυμα της αγάπης, σε αυτά τα πλασματάκια που δεν στάθηκαν και τόσο τυχερά στη ζωή τους!

Ένα Χριστουγεννιάτικο bazaar και μία Χριστουγεννιάτικη παράσταση για μικρούς φίλους με τίτλο “Αδέσποτα Χριστούγεννα” έρχονται για καλό σκοπό στον Πολύγυρο. Έρχονται για να στηρίξει ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί τους τετράποδους φίλους μας και για να επιτρέψουν στην αγάπη να φωλιάσει στις καρδιές μας.

«Από τις 18 έως και τις 24 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε το Χριστουγεννιάτικο bazaar μας, στον εκθεσιακό χώρο του cafe Κλιτίες και ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, έστω και με την αγορά ενός μικροπράγματος για ένα αδέσποτο ζωάκι. Θα υπάρχουν διάφορα πραγματάκια, χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς και διάφορα είδη για ζωάκια», λέει η εθελόντρια του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου, Δήμητρα Μοδικού τονίζοντας πως τα έσοδα θα διατεθούν για στειρώσεις και περιθάλψεις ζώων.

Όσον αφορά την Χριστουγεννιάτικη παράσταση για μικρούς φίλους με τίτλο “Αδέσποτα Χριστούγεννα”, η ίδια εξηγεί πως «πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία αγάπης ανάμεσα στη Σοφούλα και σε ένα αδεσποτάκι που το μόνο που ψάχνει είναι ένα σπίτι και μία ζεστή αγκαλιά!».

«Τα έσοδα από την Χριστουγεννιάτικη παράσταση με το κουκλοθέατρο θα διατεθούν για τα αδέσποτα ζωάκια, και πέρα από την οικονομική στήριξη, η παράσταση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να περάσει κάποια μηνύματα στο κοινό για την πράξη της υιοθεσίας, αλλά και της συμπόνοιας προς τα αδέσποτα ζώα», αναφέρει η κα. Μοδικού. 

Μία παράσταση με κούκλες, αφηγήσεις, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά κάλαντα. Μία συγκινητική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, για τα δώρα που όλα τα παιδιά περιμένουν και για την μαγεία που φέρνει μέσα στις καρδιές μικρών και μεγάλων, το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Δύο “τρελές” γιαγιάδες, η Αρχοντία και η Ζαχαρούλα ψάχνουν το τέλειο δώρο για την εγγονή τους την Σοφούλα. Την ίδια στιγμή, εκείνη αφήνει όλα της τα παιχνίδια και γίνεται φίλη με ένα αδέσποτο σκυλάκι. Την κρυφή ευχή της για τα Χριστούγεννα, θα την αποκαλύψει μόνο στον Άγιο Βασίλη. Εκείνος άραγε θα καταφέρει να την πραγματοποιήσει ή θα μείνει η Σοφία χωρίς Χριστουγεννιάτικο δώρο;

Ένα όμορφο μήνυμα και ένας καλός σκοπός για τα αδέσποτα ζωάκια του τόπου μας έρχονται πολύ σύντομα με ένα μοναδικό κουκλοθέατρο.

Τα ζώα νιώθουν…, πονάνε…, αισθάνονται….

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης και είναι στο χέρι μας να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας και να δώσουμε μια νότα ελπίδας σε αυτά τα ανήμπορα πλάσματα, που τους έλαχε να βρίσκονται στον δρόμο.  Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στις ψυχές μας να γλυκάνουν και να ζεσταθούν! 

Η ημερομηνία της παράστασης θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 6972705652 (Δήμητρα).