Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός στη Χαλκιδική καθώς ετοιμάζονται μεγάλες επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, που αφορούν σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας.Ήδη φέτος άνοιξαν νέα πεντάστερα ξενοδοχεία από μεγάλες αλυσίδες. Η περιοχή πέτυχε φέτος τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στις διεθνείς αφίξεις, μετά την Αθήνα, με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να σημειώνει αύξηση της επιβατικής του κίνησης από το εξωτερικό η οποία άγγιξε μέχρι το τέλος Οκτώβρη το 20%, ποσοστό που μεταφράζεται σε πάνω από 3,5 εκατ. επιβάτες.

Οι περισσότεροι ξένοι που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου Μακεδονία καταλήγουν στη Χαλκιδική, για να περάσουν τις διακοπές τους. Η περιοχή κατάφερε να αντικαταστήσει τις απώλειες των Ρώσων τουριστών με ταξιδιώτες από άλλες αγορές. Οι Γερμανοί τουρίστες είναι πρώτοι σε νούμερα με διαφορά από τους δεύτερους Βρετανούς, ενώ οι Κύπριοι βρίσκονται σταθερά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην τρίτη θέση. Τη δεκάδα των αεροπορικών αφίξεων συμπληρώνουν τουρίστες από Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ισραήλ, Ελβετία, Ολλανδία και Γαλλία. Οι ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και άλλες κυρίως βαλκανικές χώρες, είναι επίσης στις πρώτες θέσεις, καθώς η πρόσβαση μέσω των μεθοριακών σταθμών είναι εύκολη.

Λαμπερή άφιξη την Άνοιξη του 2024

Η Hyatt Hotels θα κάνει την πλέον ηχηρή άφιξη την Άνοιξη του 2024 στη Χαλκιδική, με το νέο ξενοδοχείο Zoëtry Halkidiki στην περιοχή της Σάνης, που θα λειτουργεί με τη μέθοδο του all-inclusive. Θα διαθέτει 105 δωμάτια και σουίτες, ενώ η παραλία κάτω από το ξενοδοχείο θα προσεγγίζεται αποκλειστικά μέσω ενός πανοραμικού ανελκυστήρα. Επιπλέον θα διαθέτει spa, γυμναστήριο, πισίνα πάνω στη θάλασσα, δυο à la carte εστιατόρια γκουρμέ, ένα εστιατόριο μπουφέ, τρία μπαρ και πολλά εσωτερικά και εξωτερικά σαλόνια. Ως μέρος του concept Endless Privileges οι ένοικοι θα απολαμβάνουν εδώ ανέσεις, όπως λειτουργικά δωμάτια, ελεύθερο check-in και check-out, γκουρμέ κουζίνα, απεριόριστη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα και πολλά άλλα.