spot_img

    Απογοήτευση από την ΠΟΣΠΗΕΦ για «το τέλος των μικρομεσαίων επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά πάρκα»

    Οι μικρομεσαίοι Φωτοβολταϊκοί παραγωγοί, μετά από τη συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΣΠΗΕΦ με την Υφυπουργό ΠΕΝ , Αλεξάνδρα Σδούκου, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τη διαμόρφωση ολιγοπωλιακών συνθηκών στις ΑΠΕ και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτοβολταϊκών Παραγωγών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση και την κα. Σδούκου.

    “Συνάντηση στην Αθήνα στο Γραφείο της  Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου πραγματοποίησε το ΔΣ της ΠΟΣΠΗΕΦ στις 13-12-2023 .

    Από την ΠΟΣΠΗΕΦ συμμετείχε ο Πρόεδρος, Παναγής Γιάννης , ο Αντιπρόεδρος  Νίκας Αριστείδης , ο Γενικός Γραμματέας  Τσικούρας Πέτρος , ο οργανωτικός Γραμματέας  Κυανίδης Γιάννης , ο Ταμίας  Σιαμπανόπουλος Αντώνιος , και το μέλος  Στέργιος Τόκας .

    Από το ΥΠΕΝ , πέραν της Υφυπουργού, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας  Αϊβαλιώτης Αριστοτέλης, ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας του ΥΠΕΝ Τσαλέμης Δημήτριος και ο Σύμβουλος της Υφυπουργού, Παπασταμούλος Κώστας .

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας  για την δυνατότητα τοποθέτηση μπαταριών πίσω από το μετρητή στους εξαιρούμενους Φωτοβολταικούς Σταθμούς καθώς και θέματα τρέχουσας επικαιρότητας όπως η άρση απαγόρευσης κατάθεσης στο ΔΕΔΔΗΕ για εξαιρούμενους Σταθμούς , η επιστροφή Εγγυητικών Επιστολών των πάρκων που έχουν πάρει απορριπτικό , το Πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ ,τα δημοσιεύματα σχετικά με την τροποποίηση της προθεσμίας υπογραφής σύμβασης με το ΔΑΠΕΕΠ .

    Η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα των Μικρών Παραγωγών της Ομάδας Γ2- Γ4 στη Δυτική Μακεδονία , την άμεση θέσπιση κατηγορίας Διαγωνισμού έως 1 ΜW για Φωτοβολταικά και Αποθήκευση και την προώθηση της Διζωνικής τιμολόγησης τις ώρες Υψηλής απόδοσης των Φωτοβολταικών .

    Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα χωρίς  όμως να υπάρχει ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα . Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΗΕΦ εξέφρασε την απογοήτευση του για το αιφνιδιαστικό πρόωρο τέλος των μικρομεσαίων επενδύσεων και τη διαμόρφωση ολιγοπωλιακών συνθηκών στις ΑΠΕ σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία”.

    Πηγή: makthes.gr