Το Μαγεμένο Δάσος είναι και ονειρεμένο Δάσος, θα έλεγε κάποιος με την πρώτη του επίσκεψη στον μοναδικό χώρο εστίασης στο Νεοχώρι Χαλκιδικής. Ψηλά στο βουνό, στα 620 μέτρα, το εστιατόριο Μαγεμένο Δάσος περιμένει εσάς και την οικογένειά σας να περάσετε καλά, να γευτείτε τα ασύγκριτα σε γεύση πιάτα του, και να απολαύσετε τη μοναδική θέα του μέρους.

Σε έκταση 7 στρεμμάτων, οι ιδιοκτήτες του Μαγεμένου Δάσους θέλησαν να διαμορφώσουν έναν πολυχώρο που καθημερινά είναι ανοιχτός για φαγητό αλλά και παιχνίδι για τους μικρούς φίλους του, αφού διαθέτει παιδότοπο όλες τις ώρες. Εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει ώστε τα παιδιά να παίξουν και να διασκεδάσουν μετά το φαγητό, ενώ οι οικογένειες συνεχίζουν αμέριμνα να απολαμβάνουν την κουζίνα του καταστήματος, το περιβάλλον και προφανώς την παρέα τους.

Μπαινοντασ στο κτίσμα σε καλωσοριζουν ο αριστοτελησ και ο μεγασ αλεξανδροσ αριστερα και δεξια της πετρινησ περιφραξησ

Το Μαγεμένο Δάσος λειτουργεί για κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, γάμους, βαφτίσεις και άλλα. Ο χώρος είναι αμφιθεατρικός και μια ματιά τριγύρω κόβει την ανάσα, αφού βλέπεις απέναντι την Αρναία και το Παλαιοχώρι, το βουνό Καμήλα μπορστά από τη Μ. Παναγία, αλλά του βουνό του Αη Λια από την άλλη πλευρά. Το καλοκαίρι, η ομορφιά του τοπίου και του κήπου σε δικαιώνουν όσα χιλιόμετρα και αν διανύσεις για να φτάσεις στο μέρος. Στην εξωτερική έκταση σε περιμένουν λιμνούλες και τεχνητοί καταρράκτες, στάμνες και διακοσμητικοί νάνοι, τραπέζια κάτω από σκίαστρα που σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστά και οικεία. Για τις εκδηλώσεις, το Μαγεμένο Δάσος μπορεί να φιλοξενήσει το καλοκαίρι μέχρι και 500 άτομα.

Τον χειμώνα επίσης το περιβάλλον είναι ζεστό και οικείο. Η πέτρα που συναντάμε ως επένδυση στον τοίχο δίνει τη νότα της πολυτέλειας, και το καφέ ανοιχτό χρώμα της με το ξύλο στο εσωτερικό, φλερτάρουν με την παράδοση και τη φύση που περιβάλλει το οίκημα.

Ο ξυλόφουρνος είναι το μυστικό της κουζίνας

Πολλά από τα πιάτα του καταστήματος… περνούν από τον ξυλόφουρνο για να πάρουν μια ιδιαίτερη γεύση και να καλύψουν όλα τα γούστα των πελατών. Κάποια κρέατα μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Δημήτρης Κεφαλάς, μέλος της οικογενειακής επιχείρησης  μένουν ώρες ολόκληρες μέσα στον φούρνο και σιγομαγειρεύονται ως την άλλη μέρα που σερβίρονται στο τραπέζι. Το ψωμί με οινόπαστα μπαίνει στον ξυλόφουρνο και γίνεται ανάρπαστο, ενώ τον φούρνο μαγειρεύεται και ένα ιδιαίτερο πιάτο, το ρολό με μοσχάρι τυλιγμένο με μελιτζάνα και κεφαλογραβιέρα.

Στην πρώτη αλλά και κάθε επίσκεψη στο εστιατόριο επιβάλλεται το πιάτο του σνίτσελ μανιταριών, κορυφαίο και προτεινόμενο σε όλες τις κριτικές των ειδικών. Ο ξυλόφουρνος ψήνει αργά και μαλακώνει επίσης το αγριογούρουνο, που σερβίρεται σε όσους ξέρουν από καλό κρέας.

Τα κρεατικά είναι εγγύηση σε γεύση και ποιότητα, τόσο της ώρας όσο και άλλα πιάτα όπως αρνίσια παϊδάκια, σταβλίσια μπριζόλα, χοιρινό σπάλα με κάστανο, δαμάσκηνο και βερίκοκα. Το ίδιο ισχύει για τα ρολά κότα, το κότσι και κρέας πουλερικών.

Οι σαλάτες είναι εξίσουν νόστιμες και ιδιαίτερες, αφού το καλοκαίρι υπάρχει θερμοκήπιο που προμηθεύει την κουζίνα με ντομάτες, αγγουράκια και άλλα. Οι επιλογές εποχής είναι πάντα διαθέσιμες, 12 μήνες τον χρόνο.

Για τις γιορτές  και το γιορτινό μενού, οι εκπλήξεις θα είναι πολλές πάντα  με άριστα προϊόντα μάς αποκαλύπτει ο Δημήτρης! Στις γιορτές το Μαγεμένο Δάσος θα λειτουργεί κανονικά με εξαίρεση την παραμονή της πρωτοχρονιάς που θα κλείσει το μεσημέρι.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Μαγεμένο Δάσος Νεοχώρι Χαλκιδικής

694 720 9904