Την ανακοίνωση οδηγιών από τον ΕΟΔΥ εντός των επομένων ωρών, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 νωρίτερα σήμερα, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε πως λόγω της κατάστασης και της έξαρσης των περιστατικών κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά θα δοθούν οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότιτην επόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, σε ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν οι μαθητές έχουν λάβει σύσταση για χρήση μάσκας εν όψει του κύματος κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, η κ. Αγαπηδάκη αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

«Η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία είναι συνεχιζόμενη. Θα βγάλουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Αυτό που θέλω εγώ να επισημάνω στους γονείς, είναι το παλιό κλασσικό που γνωρίζουμε όλοι, αν έχουν τα παιδιά συμπτώματα τα κρατάμε σπίτι. Ακόμα και με αρνητικό τεστ, μπορεί κάποιο από τα παιδιά να έχει κάποιο άλλο νόσημα και να το διασπείρει και στα άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αγαπηδάκη μεταξύ άλλων τόνισε, πως ήδη υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται από εδώ και πέρα σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ενώ τέλος, καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

πηγή lifo