Παρουσία πλήθος πιστών και με τη συμμετοχή των τολμηρών κολυμβητών που έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον Σταυρό,
γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια με λαμπρότητα στον Νέο Μαρμαρά.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον πατέρα Ιάκωβο και στη συνέχεια η Ἀκολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Aκολούθησε η Λιτανεία από τον ναό στην κεντρική αποβάθρα, όπου έγινε και η Τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.

Τον Σταυρό τον έπιασε ένα νεαρό παιδί, ο Ιωάννης Χαλάτης, ο οποίος μάλιστα παίρνει για δεύτερη φορά την ευλογία, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο ήταν αυτός που και την περσινή χρονιά αξιώθηκε να πιάσει πρώτος το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έπιασα για δεύτερη χρονιά τον Σταυρό! Τα νερά ήταν κρύα, αλλά άξιζε τον κόπο, όπως και πέρσι!», λέει ο Ιωάννης Χαλάτης, ο οποίος έλαβε από τον ιερά -ως ανταμοιβή- έναν σταυρό για να τον φυλάει.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, ειδικά εδώ στον Νέο Μαρμαρά, καθώς ο Αγιασμός των Υδάτων είναι μία διαφορετική τελετή που αξίζει να ζήσουν όλοι οι δημότες του δήμου Σιθωνίας, καθώς βέβαια και οι επισκέπτες!», είπε η αντιδήμαρχος Όλγα Πατσουράκου, αφού προηγουμένως ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και καλή φώτιση με υγεία!

«Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους τους Μαρμαρινούς, σε όλους τους Σίθωνες, σε όλο τον κόσμο! Η ημέρα αυτή της γιορτής των Θεοφανείων είναι μοναδική για τον Νέο Μαρμαρά και εύχομαι πραγματικά το Άγιο Φως να φωτίσει τις ψυχές, τις καρδιές και τα σπίτια μας!», σημειώνει η πρόεδρος του ΔΛΤ Αντωνία Δαλαβίτσου.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης -λόγω της γρίπης που τον ταλαιπωρεί- δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην δοξολογία και στην τελετή των Αγίων Θεοφανείων.