Πλησιάζοντας προς την περίοδο άνθισης των κερασιών στην Ιαπωνία, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Εταιρεία (JMC) δημοσίευσε την πρόβλεψη για τον χρόνο και το μέρος όπου θα ανθίσουν τα λουλούδια.

Οι λατρεμένες κερασιές

Τον Μάρτιο του 2023, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ιαπωνία εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έσπευσαν να απολαύσουν τα άνθη της κερασιάς για πρώτη φορά από τότε που αμβλύνθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και αναψυχή έφθασε τα 1,82 εκατομμύρια τον Μάρτιο, από 1,48 εκατομμύρια τον προηγούμενο κιόλας μήνα.

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε την άνοιξη στην Ιαπωνία για να θαυμάσετε τα λατρεμένα λουλούδια, δείτε μερικές ημερομηνίες που πρέπει να έχετε κατά νου.

Τα πρώτα άνθη του 2024 θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Κότσι στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το JMC, ενώ η πλήρης άνθιση θα σημειωθεί στις 26 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου, τα άνθη θα εμφανιστούν στη Φουκουόκα και τη Ναγκόγια, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από τα ροζ πέταλα στο Τόκιο μόνο στις 23 Μαρτίου, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 Μαρτίου.

πηγή in.gr