Τις ‘έντονες διαμαρτυρίες γονέων προκάλεσε η διαρροή βροχής στο κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού. Οι γονείς καταγγέλλουν ακαταλληλότητα του κτίσματος και συνθήκες που δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό χώρο. «Τα τεσσάρων και πέντε ετών παιδιά μας αντί να περάσουν όμορφα, να μάθουν  και να εξελιχθούν μας μαθαίνουν τα ίδια μαθήματα επιβίωσης στον χώρο που βρίσκονται καθημερινά», τονίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως λένε, η υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας με τον αρμόδιο εργολάβο παρουσία του Δημάρχου Αριστοτέλη διαβεβαίωσαν προ εβδομάδων ότι η κατασκευαστική μελέτη του κτιρίου δεν φέρει κανένα ελάττωμα και η στέγη αυτού πληροί όλες τις προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία του κτιρίου, κάτι που διαψεύστηκε στις ημέρες της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε στο Xalkidikipolitiki ότι ο φεγγίτης που παρουσίασε πρόβλημα θα αντικατασταθεί, ενώ θα επισκευαστούν τα προστεγάσματα με ανάποδες κλείσεις στις εισόδους που αφήνουν τα νερά να μπαίνουν μέσα στο κτίριο από τους σοβάδες.

Προβλήματα όμως σημειώθηκαν από τη βροχόπτωση και στη Δημοτική Αγορά Ιερισσού, παρά την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, για την ενεργειακή αναβάθμιση και μορφολογική ανάδειξη του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου. Πολλά νερά της βροχής εισχώρησαν μέσα στο κτίριο ενώ τα κουφώματα είναι καινούργια. Ο κ. Βαλιάνος ωστόσο, επισημαίνει ότι το έργο είναι σε εξέλιξη και όχι ολοκληρωμένο, παρόλα αυτά όμως, ο εργολάβος προχώρησε σε στεγανοποίηση με σιλικόνη στα επίμαχα σημεία.