Δεν κάνουν πίσω οι φοιτητές, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για το νομοσχέδιο περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου θα κατεβούν ξανά στους δρόμους και θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εκπαιδευτικούς, για το δημόσιο χαρακτήρα των ιδρυμάτων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.00 στα Προπύλαια. Την ίδια ώρα, κινητοποιήσεις θα πραματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), στο Βόλο (Θόλο), στην Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), στην Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), στο Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και στο Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας).

Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στα Χανιά στις 13:00 στη Δημοτική Αγορά.

Τρίωρη στάση εργασίας

Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στις φοιτητικές κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Όπως αναφέρει: «Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 25/1 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)».

Η ΔΟΕ

Από την πλευρά της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αναφέρει ότι «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30)».

πηγή in.gr