Σειρά εργασιών και αναγκαίων παρεμβάσεων εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στην εκκλησία της Παναγίας Κορυφινής. Η Σουζάνα Καζάκα φιλοξενεί στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά» τον Αρχιμανδρίτη π. Συνέσιο, εφημέριο της ενορίας Ν. Μουδανιών. Ο ίδιος μάς μιλά για τον ιερό ναό, τη θαυματουργή εικόνα και τις έκτακτες εργασίες που προέκυψαν στο κτίσμα του ναού της Παναγίας Κορυφινής.

Η εκκλησία άρχισε να χτίζεται το 1975 και εγκαινιάστηκε το 1986. Στη διάρκεια εργασιών του ναού προέκυψε η δυσάρεστη έκπληξη ότι η εκκλησία δεν είχε θεμέλια.

Την εκπόνηση στατικής μελέτης εκκίνησε η εμφάνιση ρωγμών στο ναό το 2022. Χωρίς μεγάλη οικονομική δυνατότητα, η ενορία ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου, αφού όπως λέει ο π. Συνέσιος, η Παναγία δεν αφήνει το ναό της.

Έτσι έγινε ένα περιστύλιο εξωτερικά και περιμετρικά του ναού, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι και στο εσωτερικό υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τα πατώματα. Έτσι, χρειάστηκε αντικατάσταση και σε αυτό το κομμάτι, με τρόπο έστω, που να επιτρέπει το ναό να ξαναλειτουργήσει κοντά στον Μάρτιο. Επίσης, μέχρι στιγμής έγινε αλλαγή και της σκεπής του ιερού ναού.