Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας στο Παρίσι (RATP) θα παρέχει μεταφραστικές συσκευές που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος είναι να βοηθήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να πλοηγηθούν στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της γαλλικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η φορητή συσκευή Tradivia μπορεί να μεταφράσει (οπτικο-ακουστικά) κείμενο μεταξύ γαλλικών και 16 διαφορετικών γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των μανδαρινικών, αραβικών και κορεατικών.

Πρόκειται για μία εφαρμογή άμεσης μετάφρασης που μπορεί να χειριστεί 16 γλώσσες, με την οποία η εταιρεία RATP έχει εξοπλίσει το προσωπικό της σε όλους τους σταθμούς μετρό του δικτύου.

Ο μεταφραστής θα παραμείνει και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου στο Παρίσι, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για διεθνείς επισκέπτες.

Το μετρό, με περισσότερους από 300 σταθμούς, των οποίων τα ονόματα είναι δύσκολο να προφερθούν ακόμη και για τους ντόπιους, γίνεται εύκολα εφιάλτης για όποιον δεν μιλάει άπταιστα γαλλικά.

Η εφαρμογή είναι ειδικά προσαρμοσμένη στην εμπειρία του παρισινού μετρό και γνωρίζει τα ονόματα των σταθμών, τα δρομολόγια και τους διάφορους τύπους εισιτηρίων και ταξιδιωτικών καρτών που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στους τουρίστες.

Αυτό, σύμφωνα με την RATP, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της γενικής μεταφραστικής βοήθειας όπως το Google Translate που μερικές φορές αποτυγχάνει να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του μετρό.

«Θα έχουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θα έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι σημαντικό να τους παρέχουμε τις σωστές πληροφορίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της RATP Γκρεγκουάρ ντε Λαστεϊρί.

Το να μπορείς να τους μιλήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες και να βοηθήσεις τους τουρίστες να βρουν το δρόμο τους στο Παρίσι είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Οι εργαζόμενοι του μετρό είπαν ότι η συσκευή θα τους έδινε επίσης μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. «Δεν έχουμε πια ανησυχία, για την προσέγγιση των επισκεπτών, είπε ο εργαζόμενος στο μετρό του Παρισιού Ραφαέλ Γκασέτ.

Δεν έχουμε πια αυτόν τον φόβο να σκεφτόμαστε “ωχ όχι, δεν θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλον”. Μπορούμε να δώσουμε αμέσως σαφείς, πιο ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε σίγουροι ότι ο επισκέπτης που φεύγει, είναι ικανοποιημένος».

Περίπου 15 εκατομμύρια ταξιδιώτες αναμένονται στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές για τους θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: tourismtoday.gr