Τόνους σκουπιδιών κατέγραψε η κάμερα του Xalkidikipolitiki σε άλλο ένα σημείο του δήμου Πολυγύρου, αυτή τη φορά στη Γαλάτιστα.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για χωράφι που έχει εκμισθωθεί, δίπλα σε πτηνοτροφική μονάδα, σε οινοποιείο και στα κοιμητήρια της Γαλάτιστας. Το χωράφι έχει έκταση 5 στρέμματα και το νοίκιασε ο συνεταιρισμός στον Δήμο για να εναποθέτει ποσότητες από χαλίκι που απαιτούνταν κατά διαστήματα για την αγροτική οδοποιία. Όπως φαίνεται όμως, μετατράπηκε κι αυτό σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Λάστιχα, παρατημένο φορτηγό, ξυλεία, έπιπλα πεταμένα, και πολλά άλλα σκουπίδια, που να συνεχίσουν να συσσωρεύονται θα είναι μια μόνιμη και σοβαρή εστία μόλυνσης για το περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι η γη τριγύρω καλλιεργείται, και κρύβονται ουκ ολίγοι κίνδυνοι ακόμη και μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Μετά τις εικόνες της Γαλάτιστας, την αυτοσχέδια χωματερή της Ολύνθου, και τον σκουπιδότοπο εντός του Πολυγύρου, πίσω από το αρχαιολογικό Μουσείο, ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων δεν θα γίνει… καθημερινότητα στη ζωή των δημοτών αλλά και όλων των Χαλκιδικιωτών.

διαβάστε επίσης:

Χαρά στον πολιτισμό μας! Μέχρι και περίπτερο πεταμένο σε σκουπιδότοπο πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου(φωτογραφίες)