Οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες και γενικότερα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση”, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στις αγροτικές κινητοποιήσεις, επιχειρώντας να πείσει τους αγρότες να μην απομακρυνθούν από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.

“Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε για την πατρίδα μας τους ίδιους πόρους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες. Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση”, είπε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε επίσης ότι: “Η ΝΔ ως πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έβαλε φραγμούς στις υπερβολικές απαιτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων να περιοριστούν πολύ οι εκτάσεις που καλλιεργούνται, να μειωθούν οι ενισχύσεις, να αυστηροποιηθούν οι τρόποι παραγωγής. Όλα αυτά για τα οποία σήμερα εν πολλοίς δικαίως διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες”. 

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα ότι ακούγονται ξανά τα λαϊκιστικά συνθήματα του ευρωσκεπτικισμού. Διαλαλούν εύκολες λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, με αυταρχικές συμπεριφορές που απειλούν τη δημοκρατία”. 

Τόνισε επίσης ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου έχουν ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. “Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται μόνο για κομματική καταγραφή ισχύος, ούτε για αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας προς εσωτερική κατανάλωση”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αντίθετα θα σηματοδοτήσουν εάν η Ευρώπη πράγματι είναι σε θέση να επιταχύνει. Και αν στο Ευρωκοινοβούλιο θα αναδειχθούν νέες συμμαχίες κοινής λογικής που θα μπορούν να συμφωνούν για πραγματική πρόοδο”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος κυρίως στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε λοιπόν από τους πολίτες να ενισχύσουν “την παράταξη που έχει δείξει ότι και ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους Ευρωπαϊκούς συσχετισμούς”. Αλλά και να στείλουν  στις Βρυξέλλες πρόσωπα με γνώση του ρόλου τους, γειωμένα στην κοινωνία και έτοιμα να σταθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως είπε.

“Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην πολιτική που υπηρετούμε με συνέπεια. Την πολιτική του υπεύθυνου πατριωτισμού, του κοινωνικού προοδευτισμού και του φιλελεύθερου οικονομικού προσανατολισμού. Με άλλα λόγια την πολιτική του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού, που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στις κάλπες του περασμένου Μαϊου και Ιουνίου”, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Απάντησε έτσι εμμέσως πλην σαφώς και σε όσους στο εσωτερικό της ΝΔ θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα στρέφεται περισσότερο στο κέντρο και κινδυνεύει να έχει απώλειες εκ δεξιών, με αφορμή και θέματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

πηγή news247