Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το παλάτι δήλωσε ότι η κατάσταση ανακαλύφθηκε ενώ ο μονάρχης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για έναν διευρυμένο προστάτη. Εδώ είναι αυτό που γνωρίζουμε, και δεν ξέρουμε, μέχρι στιγμής – και τι θα μπορούσε να σημαίνει για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τι καρκίνο έχει ο βασιλιάς;

Το παλάτι δεν έχει διευκρινίσει ποια μορφή της ασθένειας έχει ο βασιλιάς, αλλά έχουν πει ότι δεν είναι καρκίνος του προστάτη. Είπαν ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαδικασίας του μονάρχη για μια καλοήθη διεύρυνση του προστάτη σημειώθηκε ένα «ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας». Περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις έχουν εντοπίσει «μια μορφή καρκίνου».

Λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της εξέτασης δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι διαγνωστικές εξετάσεις για καρκίνο μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, σαρώσεις και βιοψίες.

Τι γνωρίζουμε για τη διάγνωση του βασιλιά;
Η βιοψία είναι μια ιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού δείγματος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί κάτω από ένα μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανώμαλα κύτταρα. «Δεν έχουν κοινοποιηθεί περαιτέρω λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο, αλλά η Αυτού Μεγαλειότητα λαμβάνει εξειδικευμένη φροντίδα και ανυπομονεί να επιστρέψει στα πλήρη δημόσια καθήκοντά της το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού. Την επομένη της ανακοίνωσης της διάγνωσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είχε «εντοπιστεί νωρίς».

Πώς αντιμετωπίζεται;

Ο βασιλιάς επέστρεψε από το Sandringham στο Λονδίνο τη Δευτέρα για να ξεκινήσει τη θεραπεία του ως εξωτερικός ασθενής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο. «Παραμένει στο σπίτι του στο Λονδίνο απόψε», ανέφερε το παλάτι το βράδυ της Δευτέρας. Δεν είναι σαφές εάν θα υποβληθεί σε θεραπεία στο NHS ή θα λάβει ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη.

Η μονάρχης έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και λέγεται ότι λαμβάνει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από εξειδικευμένη ομάδα.
Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα; ακτινοθεραπεία, μια θεραπεία όπου η ακτινοβολία χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. ή στοχευμένα φάρμακα που βρίσκουν και επιτίθενται σε καρκινικά κύτταρα.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την εξειδικευμένη φροντίδα και την ταχεία παρέμβασή της, είναι απολύτως θετική για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα πλήρη δημόσια καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε το παλάτι.

Πώς θα επηρεάσει η διάγνωση το έργο του Κινγκ;

Ενώ ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία, είναι κατανοητό ότι θα εξακολουθεί να επεξεργάζεται κρατικά έγγραφα και να πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο ακροατήριό του με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, το παλάτι επιβεβαίωσε ότι «ένας αριθμός» επερχόμενων δημόσιων δεσμεύσεων θα αναδιοργανωθούν ή θα αναβληθούν.

Έχει ενημερωθεί από τους γιατρούς να αναβάλει οποιαδήποτε δημόσια σχέδια.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνους που μπορεί να απογοητευτούν ή να ενοχληθούν ως συνέπεια», ανέφερε το παλάτι, προσθέτοντας ότι η βασίλισσα «θα συνεχίσει με ένα πλήρες πρόγραμμα δημόσιων καθηκόντων».

Ο μονάρχης αναμένεται επίσης να παραμείνει διαθέσιμος για τις συνεδριάσεις του Privy Council, το οποίο συνήθως συνεδριάζει κάθε μήνα και είναι η παλαιότερη μορφή νομοθετικής συνέλευσης που εξακολουθεί να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι πιθανό άλλα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αναλάβουν πρόσθετα καθήκοντα για λογαριασμό του βασιλιά, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας βοηθά επί του παρόντος την πριγκίπισσα της Ουαλίας να αναρρώσει από τη χειρουργική επέμβαση, αλλά θα μπορούσε να αναλάβει περισσότερη δουλειά μόλις επιστρέψει στα πλήρη δημόσια καθήκοντά του.

Είναι κατανοητό ότι ο βασιλιάς είπε προσωπικά σε όλα τα αδέλφια και τα παιδιά του ότι έχει καρκίνο και ο Χάρι έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα κατευθυνθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες.

Η βασίλισσα αναμένεται να υποστηρίξει τον βασιλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του, παράλληλα με το πλήρες πρόγραμμα των καθηκόντων της.