Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά μακελειό, που συνέβη στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Το θρίλερ ξεκίνησε περίπου στις 10 η ώρα, όταν ο 76χρονος δράστης της επίθεσης εισέβαλε οπλισμένος στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση και σκόρπισε τον θάνατο κραδαίνοντας μία καραμπίνα.

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες της εκδίκησης. Η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Ο ένοπλος ονόματι Αντέλ Ελ Μπουράι, που εν συνεχεία αυτοκτόνησε, ήταν γνωστός ως ο Άρης της εταιρείας και εργαζόταν ως επιστάτης της οικογένειας Καρνέση για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Χθες, μπήκε αποφασισμένος στην ναυτιλιακή να σκοτώσει και να εκδικηθεί εκείνους που τον απέλυσαν.

Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του
Ο δράστης ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση, που είχε διαμεσολαβήσει για να βαφτιστεί χριστιανός ο αιγυπτιακής καταγωγής 76χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν μια ενόχληση που είχε λίγο νωρίτερα. Kάποιος τον ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της. Η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση είναι ενδεχομένως η πιο τραγική φιγούρα αυτού το μακελειού, καθώς έχασε την αδελφή της και τον σύζυγό της

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι γιατί ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Για το σκοπό αυτό ο Αιγύπτιος, πήγε το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας για να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία από την Μαρία Καρνέση. Εκείνη όμως του αρνήθηκε.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι της Γλυφάδας, πήρε το όπλο και κατευθύνθηκε ξανά στα γραφεία της εταιρείας όπου και προκάλεσε το μακελείο.

Πώς γλύτωσε η Δέσποινα Καρνέση
Η Δέσποινα Καρνέση ήταν βασικός στόχος του. Η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση είναι ενδεχομένως η πιο τραγική φιγούρα αυτού το μακελειού, καθώς έχασε την αδελφή της και τον σύζυγό της. Ο γεννηθείς στην Αίγυπτο δράστης, άλλαξε ολόκληρη τη ζωής της μέσα σε δευτερόλεπτα. Η Δέσποινα Καρνέση, ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ μετά από την πολύνεκρη επίθεση, στεκόταν έξω από τα γραφεία της εταιρείας της παλεύοντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η ίδια κατάφερε να γλυτώσει καθώς, κατά το MEGA, την ώρα της επίθεσης έλειπε από το γραφείο της, άκουσε τους πυροβολισμούς και κατάφερε να βγει από το κτίριο τρέχοντας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 76χρονος την έψαχνε εναγωνίως, με στόχο να τη σκοτώσει, καθώς τη θεωρούσε συνυπεύθυνη για την απόλυσή του. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ο δράστης την έψαχνε σε ολόκληρο το κτίριο προτού στρέψει το όπλο του προς τον εαυτού του και τραβήξει τη σκανδάλη.

«Ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει»
Μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, επιχείρησε να αποτυπώσει ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. Η απόλυση του 76χρονου και η απόρριψη που ένιωσε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο μακελειό της Γλυφάδας.

«Είχε μαζί του το όπλο και ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει. Αυτή η οικογένεια είχε μία διαφορά πριν 1,5 χρόνο, μπήκαν σε τεράστια οικονομική διαμάχη. Ο Αιγύπτιος ήταν άνθρωπος του αδερφού της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση».

«Ήθελαν να τον διώξουν από τα πόδια τους. Στην αρχή του πρότειναν να φυλάξει τη βίλα στους Πεταλιούς, είχε αρνηθεί. Του είχαν παραχωρήσει ένα χώρο, όπου διέμενε, και σιγά σιγά τον πέταξαν εντελώς απ’ έξω. Τον απέλυσαν σε ηλικία 76 ετών».

«Ήταν η απόρριψη, γιατί ήταν πολλά χρόνια που υπηρετούσε την οικογένεια. Δεν το άντεξε. Όλη του η ζωή ήταν σε αυτή την οικογένεια και βρέθηκε εκτός», σημείωσε.

«Δυστυχώς στις κοινωνίες που οι θεσμοί είναι ασθενικοί πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επιβάλλουν τη δική τους δικαιοσύνη όταν αδικούνται. Πρόκειται για μία πράξη που προμελετήθηκε», είπε με τη σειρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Το πρόσωπο του δράστη

Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το μακελειό
Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση μετά το μακελειό στη Γλυφάδα που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα των θάνατο της αδελφής του Μαρίας, του γαμπρού του Αντώνη και του συνεργάτη και πρώην καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα.

Ο επιχειρηματίας δηλώνει συντετριμμένος από το τραγικό γεγονός που έπληξε την οικογένεια του και ζητά να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με αποιαδήποτε άλλη υπόθεση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

in.gr