Εκδήλωση με θέμα : « Σχολική διαρροή και οι συνέπειες της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στην ατομική και κοινωνική ζωή από τη σκοπιά των εκπαιδευομένων μας» διοργάνωσε το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας σε σύμπραξη με το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευόμενοι του Α΄και Β΄κύκλου του σχολείου μας: 1. Γαλάνης Βασίλειος , 2. Gherkenashvili Giorgio, 3. Zaimova Nina, 4. Καραμήτρος Χρήστος, 5. Μιχαηλίδου Ηλέκτρα, 6. Saakian Gayana, 7. Στόικου Ζωή. Όλοι κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, όσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αγορά εργασίας λόγω της μη απόκτησης του απολυτηρίου τίτλου σπουδών του γυμνασίου. Στη συνέχεια, η διευθύντρια του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας, κυρία Ευαγγελία Παπανικολάου, παρουσίασε διεξοδικά το θεσμό και τη λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Μετά την ομιλία ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ και των μαθητών του γυμνασίου, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.
Όλη η παρουσίαση αναγνωρίστηκε ως πολύ σημαντική από τους παρευρισκόμενους, καθηγητές και μαθητές, γιατί υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της βασικής εκπαίδευσης, αλλά και της εκπαίδευσης εν γένει. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου για την πρωτοβουλία υλοποίησης της δράσης αυτής και για την πρόσκληση σε συνεργασία, καθώς επίσης απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες και στη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου.