Ο υπουργός εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (15/2) απέρριψε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για όσους υποχρεούνται να προχωρήσουν στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ή δεν κάνουν αναβάθμιση του λογισμικού τους.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός προανήγγειλε νέα τροπολογία: «Όχι, δεν θα υπάρχει καμία παράταση και υπάρχει περίπτωση να δείτε και νέα μέτρα, νέα τροπολογία, έτσι ώστε να συνεργαστούν όλοι, ιδιαίτερα οι πάροχοι των υπηρεσιών, αυτοί που κάνουν τα POS και τις ταμειακές μηχανές, έτσι ώστε να πάνε γρήγορα» σημείωσε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Αναφερόμενος στο πρότζεκτ αυτό, ήταν απόλυτος ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μην προχωρήσει: «Το πρότζεκτ αυτό είναι γιγαντιαίο. Από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν περάσει 11 διαφορετικές νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Από το τέλος Νοεμβρίου και μετά έχουμε κάνει μια μόνιμη ομάδα εργασίας με την αγορά, και ξεκίνησε να συνεδριάζει κάθε μέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το πρότζεκτ αυτό να μην προχωρήσει. Είναι ζήτημα εκσυγχρονισμού και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πρότζεκτ είναι συνδεδεμένο με το Ταμείο Ανάκαμψης, άρα υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει ένα σημαντικό κομμάτι χρηματοδότησης της χώρας».

 «Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες»

«Δεν μπορούμε να δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε. Αν η χώρα ξεφύγει και δεν έχουμε μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να υπάρξει ευχαρίστηση στην αρχή αλλά ύστερα, όσοι πουν: “Ωσαννά” θα λένε μετά: “Σταύρωσον Αυτόν”», δήλωσε στο OPEN ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στα αιτήματα των αγροτών.

«Δουλειά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών είναι να επιβάλλει κανόνες και πρόστιμα στις περιπτώσεις παραβάσεων. Τελείως ειλικρινά, βγαίνεις και λες: “Δεν έχω” και σε αποκαλούν ανάλγητο. Η δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών είναι και το “φρένο” για να μην ξεφύγουμε. Αν υπάρχει περίσσευμα, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το δίνουμε. Δεν γνωρίζουμε ποιες ανάγκες ενδεχομένως να παρουσιασθούν μέσα στη χρονιά. Πρέπει να κρατάμε ένα ζύγι και επαναλαμβάνω: Δίνουμε όσα αντέχουμε», προσέθεσε ο υπουργός.

«Δεν θέλουμε να πάμε στις επόμενες εκλογές με τη λογική “δώσε τα όλα” και να διαλύσουμε τη χώρα. Η ακρίβεια και το στεγαστικό αποτελούν τα δύο μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης συγκριτικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ακόμη ο κ. Χατζηδάκης.

«Υπάρχουν κάποια όρια. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ειδικά το πρόβλημα στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Δεν υποτιμώ το πρόβλημα των υπολοίπων, αλλά οριακά μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης

Στο τραπέζι ο κατώτατος μισθός

Στις 22 Μαρτίου αναμένονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε να ισχύσει άμεσα, είπε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας μάλιστα ότι το πρώτο ψηφίο του αυξημένου κατώτατου «θα αρχίζει από 8». «Ο κατώτατος μισθός θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο στις 22 Μαρτίου, μετά την εισήγηση της υπουργού Εργασίας, αφού έχει προηγηθεί διαβούλευση. Το πρώτο ψηφίο θα αρχίζει από “8”» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο αν το καθαρό ποσό θα ξεπερνά τα 700 ευρώ.

ethnos.gr