Σε αδιέξοδο κατέληξε η σύσκεψη στο ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους αγροτών για το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός τους διεμήνυσε πως η κυβέρνηση είναι αρνητική στην κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες από την πλευρά τους όμως δεν έκαναν πίσω και δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αρχικό σχεδιασμό τους που ήθελε να φτάνουν μέχρι το Σύνταγμα με 150-200 τρακτέρ. Στόχος των αγροτών μάλιστα είναι να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους για ένα 24ωρο.

Στόχος των δύο πλευρών που βρέθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι στο Διοικητήριο ήταν να καθορίσουν τον τρόπο και το σχέδιο με το οποίο θα γίνει η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης.

Ο υπουργός όπως και αγρότες ανάμεσά τους και ο αγροσυνδικαλιστής Ρίζος Μαυρούδας από τη Λάρισα και το μπλόκο του Πλατύκαμπου έφτασαν στο ΥΜΑΘ λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Η συνάντηση ήταν κλειστή κι έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου παρουσία του κ. Χρυσοχοίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και τεσσάρων εκπροσώπων αγροτών από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Πάντως, από την Κεντρική Μακεδονία, οι περισσότεροι αγρότες έχουν διαμηνύσει πως θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι, είναι αδύνατον να κατεβάσουν τρακτέρ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι από σήμερα οι αποφάσεις που ληφθήκαν χθες στη σύσκεψη της Νίκαιας, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Από σήμερα μέχρι την Τρίτη που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα κλείνουν για περισσότερες ώρες εθνικές οδούς και θα αποκλείουν λιμάνια και τελωνεία.