Αίσια έκβαση για τις ιδιοκτησίες των μελών του ΠΟΣΣΑΔΥ Πυργδίκια, οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, είχε η ανάρτηση του Κτηματολογίου Χαλκιδικής που τους δικαιώνει ως προς τις εκτάσεις που κατέχουν. Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνονται τα μέλη του Συνεταιρισμού, επιβεβαιώθηκαν οι εκτάσεις που διεκδικούσανε καθώς και οι οριστικές χρήσεις τους (οικόπεδα, αγροί, δάση, καλλιεργήσιμες εκτάσεις).

«Οι μακρόχρονες διαμάχες για την κατοχύρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, λόγω ανυπαρξίας κτηματολογίου ή πολεοδομικών μελετών των δήμων, διήρκεσαν αρκετές δεκαετίες, αλλά αποτελούν πλέον παρελθόν. Σήμερα βλέπουμε την αρχή του τέλους της μακράς πορείας του ΠΟΣΣΑΔΥ», τονίζει ο Συνεταιρισμός, ο οποίος ξεκινά ήδη την οριστική τοπογραφική καταγραφή των εκτάσεών του και την οριοθέτηση των ρεμάτων εντός αυτής, ώστε να προσδιορισθεί η έκταση που είναι κατάλληλη για την οργάνωση οικισμού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, στοχεύει στο να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η οικιστική καταλληλόλητα των οικοπέδων.