Ο Δήμος Σιθωνίας προέβη πρόσφατα στην υποβολή των Μελετών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε Χαλκιδικής, Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων για τα επόμενα έργα:

1. «Παρεμβάσεις αποκατάστασης βατότητας οδοποιίας στους οικισμούς Βουρβουρούς και Τορώνης και κατασκευή δικτύων ομβρίων», ολικού προϋπολογισμού 300.000€.

2. «Αναβάθμιση και επέκταση δικτύου αποστράγγισης ομβρίων σε περιοχές του Δήμου Σιθωνίας», ολικού προϋπολογισμού 150.000€.

3. «Παρεμβάσεις διαχείρισης ομβρίων υδάτων οικισμού Μεταγγιτσίου Δ.Ε Σιθωνίας». ολικού προϋπολογισμού 350.000€.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω Έργων προβλέπεται η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε Χαλκιδικής, η οποία θα αναλάβει και την πλήρη χρηματοδότηση αυτών. Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων παρεμβάσεων αναμένεται η αντιπλημμυρική προστασία κρίσιμων περιοχών του Δήμου Σιθωνίας, οι οποίες την τελευταία δεκαετία πλήττονταν συστηματικά από την ανεξέλεγκτη ροή των ομβρίων υδάτων.

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της εργάζεται συστηματικά και αποτελεσματικά με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση κάθε δυνατής πηγής χρηματοδότησης – ιδίως κατά τη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία διανύουμε – αποσκοπώντας στην ποιοτική βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου μας.

Ως Δήμαρχος Δ. Σιθωνίας, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κο Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου καθώς και προς την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Χαλκιδικής για την αμέριστη βοήθειά τους και την άρτια συνεργασία μας ως προς τον σχεδιασμό και χρηματοδότηση των συγκεκριμένων Έργων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.