Ήταν 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ο Βαγγέλης ξύπνησε προκειμένου να είναι έτοιμος και να φτάσει στην ώρα του, στο μπλόκο των Μουδανιών της Χαλκιδικής, όπου ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού. Παίρνοντας μόνο έναν σάκο μαζί του, όπου είχε κάποια τρόφιμα μαζί του, ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με τους συναδέλφους του προς την Αθήνα, το οποίο διήρκησε συνολικά 8 ώρες.

«Ήθελα πολύ να συμμετέχω στο συλλαλητήριο, διότι έτσι ένιωθα. Ήθελα να στηρίξω στο μέγιστο βαθμό τον αγώνα των συναδέλφων μου. Επίσης, ήξερα εκ των προτέρων ότι θα είναι μία εμπειρία άσχετα με την τροπή που θα έπαιρνε η βραδιά, ωστόσο ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν όλα ομαλά. Σαφώς, ο κύριος λόγος που ήρθα σήμερα στην Αθήνα, ήταν για τους κυβερνώντες, που θεωρώ πως είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Έτσι αισθάνομαι πως δείξαμε με τον τρόπο μας ότιόλο αυτό που ζούμε δεν πάει άλλο. Δεν έχουμε τα χωράφια μας, δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και μας έδωσαν ψίχουλα. Ως εδώ» εξηγεί στο enikos.gr.

Έπειτα από 8 ώρες σε ένα λεωφορείο, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Βαγγέλης έφτασε μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες στο Σύνταγμα. «Ένιωσα ενθουσιασμό όταν φτάσαμε» τονίζει, και προσθέτει πως του έκανε μεγάλη εντύπωση η απήχηση που είχε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. «Δεν περίμενα τόσο μεγάλη συμμετοχή για να πω την αλήθεια. Το να μετακινηθούμε οι αγρότες, από κάθε γωνιά της χώρας, ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο σημείο, για τον ίδιο σκοπό, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Έβλεπα τους συναδέλφους μου να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, άκουγα τις ατέλειωτες κόρνες από τα οχήματα, και ένιωθα πως επιτέλους, οι κυβερνώντες μας ακούνε».

Το μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων ολοκληρώθηκε, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, λίγη ώρα μετά τις 21:00 το βράδυ. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι αγρότες που θα διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα και θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους αύριο το πρωί. Ο Βαγγέλης, πήρε το λεωφορείο της επιστροφής, μόλις τελείωσαν οι ομιλίες των εκπροσώπων των μπλόκων, γεμάτος σκέψεις για την επόμενη ημέρα.

«Τώρα που ήρθε η ώρα της επιστροφής νιώθω πρώτα από όλα δικαιωμένος στο 100%. Ξέρω ότι ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει εδώ, μέχρι να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα μας, τα οποία έχουν να κάνουν με την ίδια μας την ζωή και την επιβίωση. Από την μία, νιώθω χαρούμενος που είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και παλεύουμε σαν μία γροθιά, από την άλλη όμως, γνωρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, έως ότου έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς, ως αγρότες, καταφέραμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε η φωνή όλου του ελληνικού λαού, έστω για ελάχιστες ώρες. Τώρα, ήρθε η ώρα της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να καταλάβει πως εάν καταρρεύσει τελείως ο πρωτογενής τομέας, η χώρα θα διαλυθεί».

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Βαγγέλης θα έχει φτάσει πλέον στο σπίτι του, πίσω στην Χαλκιδική. Θα επιστρέψει και πάλι στην καθημερινότητά του, και στον αγώνα επιβίωσής του. «Το μόνο που επιθυμώ είναι να επιστρέψω στους γονείς μου, που εργάζονται 40 χρόνια ως αγρότες, και να τους πω περήφανος “μαμά, μπαμπά, τα καταφέραμε”».

πηγή enikos