Αντίστροφα μετρούσε ο χρόνος για έναν άνδρα  από τα Σήμαντρα, πριν να βρεθεί στο δρόμο, καθώς θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον μικρό χώρο όπου ενοικίαζε για να διαμένει -λόγω απόφασης του εκμισθωτή να το πουλήσει-, χωρίς όμως να έχει πού να πάει.

Ο συγκεκριμένος άνδρας υπενθυμίζεται ότι ζει με ένα πενιχρό εισόδημα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, οπότε η εύρεση του νέου σπιτιού με χαμηλό ενοίκιο ήταν μονόδρομος για εκείνον, αλλά και δύσκολο να συμβεί την στιγμή που οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί.

Έγκαιρα κινητοποιήθηκε ο Σύλλογος Γυναικών Σημάντρων, κάνοντας έκκληση βοήθειας για τον συνάνθρωπό τους και ζητώντας ένα νέο σπίτι ή ένα προσωρινό χώρο φιλοξενίας μέχρι ο ίδιος να μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά.

Τα κοινωνικά αντανακλαστικά του απέδειξε αμέσως ο δήμος Νέας Προποντίδας που σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και έσκυψε διακριτικά επάνω στο πρόβλημα του, αποφασίζοντας έτσι να του παραχωρήσει προσωρινά μία στέγη, ένα ακίνητο συγκεκριμένα που είχε παραχωρηθεί κάποτε ως δωρεά στην κοινότητα των Σημάντρων, για να φιλοξενηθεί εκεί προσωρινά, μέχρι να αξιοποιηθεί το εν λόγω  κτίριο από τον δήμο Νέας Προποντίδας.