Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τον αγώνα τον οποίο δώσαμε πλάι πλάι στις μεγάλες εκλογικές επιτυχίες της περασμένης χρονιάς», ανέφερε οκ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή ψηφίζεται επιτέλους το ελεύθερο πανεπιστήμιο που η ΔΑΠ πρώτη σχεδίασε από το 1987. «Σε λίγο θα γιορτάσουμε μισό αιώνα δημοκρατίας και μαζί τα 50 χρόνια της ΝΔ», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

 «Έχουμε όλοι μας κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη διαδρομή προσφοράς. Αυτή η διαδρομή που έδειξε ποιο είναι το κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού, του πραγματικού εκσυγχρονισμού και ποια η φοιτητική παράταξη που έμεινε ανυπότακτη με ψηλά τη σημαία των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία. Είναι πρωτίστως η ΔΑΠ που βλέπει σήμερα να δικαιώνονται οι αγώνες της»,συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έξι χρόνια μετά την προηγούμενη εθνική συνδιάσκεψη της ΔΑΠ όσα συνέβαιναν τότε μοιάζουν με μακρινό εφιάλτη. Είπε ότι η Ελλάδα του 2024 έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφια ανεργία, η μεσαία τάξη απαλλάχθηκε από φορολογικές επιβαρύνσεις, ο κατώτατος μισθός αναβαθμίστηκε τρεις φορές και θα ξεπεράσει με τέταρτη τα 800 ευρώ. «Είχα πει στόχο τα 1.500 το μέσο μισθό και κατώτατο τα 950. Είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι θα τον πετύχουμε», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, στην τεχνητή νοημοσύνη και έκανε λόγο για τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής την οποία η κυβέρνηση βήμα βήμα οικοδομεί. «Δεν είναι τυχαίο ότι από όλες τις χώρες του κόσμου ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς το 2023 και η ανάδειξη της πατρίδας μας ως κράτους πλήρους δημοκρατίας σε πείσμα όσων επιμένουν να φωτογραφίζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα», συμπλήρωσε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην καθιέρωση της ισότητας στον πολιτικό γάμο. «Πρόκειται για ιστορική αλλαγή σελίδας που έχει θέσει την πατρίδα μας στην τροχιά του 21ου αιώνα, κάτι που επιβεβαιώνει η εμπιστοσύνη των πολιτών. Από το καλοκαίρι του 2019 για ένα έχουν πειστεί. Αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τις δυσκολίες και ευκαιρίες», υπογράμμισε. «Έχουμε θέσει ένα κεντρικό στόχο. Η χώρα μας να συγκλίνει σε όλα με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα»,ανέφερε.