Το δικό της μήνυμα στέλνει η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

“Τιμούμε σήμερα τη γυναίκα ως ισότιμη δημιουργία, παρουσία και υπόσταση με το άλλο της μισό, τον άντρα.

Τη γυναίκα, που παρότι η αξία της, ως μητέρα και σύντροφος, αναγνωρίζεται στο διάβα των ετών, για την ίδια η επαγγελματική και κοινωνική ισότητα αποτελεί ακόμη ζητούμενο, στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη.

Ευάλωτη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες οικονομίας, υγείας και κλιματικής κρίσης, σήμερα φαντάζει ως κυματοθραύστης μιας ολόκληρης κοινωνίας που αντιδρά με παρακμιακό και περιθωριακό τρόπο, και επιτρέπει την άσκηση βίας και κακοποίησης.
Απορροφά τους κραδασμούς μιας υποτιθέμενης ισότιμης συναντίληψης για τη συμμετοχή της στα κέντρα των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων, με τίμημα την προσωπική και οικογενειακή της ισορροπία.
Αγωνίζεται στον επαγγελματικό στίβο διεκδικώντας ακόμη και σήμερα την αμερόληπτη και ευδιάκριτη αναγνώριση της προσφοράς της.
Εργαλειοποιείται κατά το δοκούν, όταν τα προτερήματα της φύσης της, οπως η ομορφιά και η καλαισθησία οριοθετούν τα καταναλωτικά πρότυπα.
Και είναι η ανάγκη της απλή μα δύσκολη, είναι η απαίτησή της μονολεκτική μα πλήρης…. και έχει όνομα…ΑΓΑΠΗ!”