Στην τελική ευθεία βρίσκονται για τον Δήμο Σιθωνίας, οι διαδικασίες ωρίμανσης μελέτης για την ανάδειξη του αρχαιολογικού κάστρου στην περιοχή της Τορώνης και η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σιθωνίας και της ΠΚΜ-ΠΕΧ.

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Σιθωνίας η συνάντηση του Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Μαλλίνη και των Αντιδημάρχων του Δήμου, με το κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του νομού και επικεφαλή αυτής, τον Προϊστάμενο της κ. Γιώργο Σκιαδαρέση, σχετικά με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στη Σιθωνία και ιδιαίτερα αυτού του κάστρου της Τορώνης.

Η προστασία-ανάδειξη του κάστρου της Τορώνης και συγκεκριμένα η βελτίωση των συνθηκών ευστάθειας της οδού πρόσβασης, (εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών που έπληξαν την περιοχή) ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε όλους τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, ενώ συζητήθηκαν και οι ήπιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν και θα συντελέσουν έτσι ώστε αυτό το σπουδαίο μνημείο ιστορικής κληρονομιάς να πάρει την θέση και την προσοχή που του αξίζει.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης δήλωσε σχετικά: «Με την προσεχή προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί με την ΠΚΜ -εντός του επόμενου διαστήματος-όσον αφορά την ανάδειξη του αρχαιολογικού κάστρου στην Τορώνη, θα αναβαθμίσουμε αισθητά και λειτουργικά την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου. Στόχος μας είναι να αποτελέσει αυτή η σημαντική ιστορική οδός, σημείο αναφοράς και συνάντησης. Συνεχίζουμε υπεύθυνα να αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να δημιουργούμε λειτουργικούς και ελκυστικούς χώρους, που θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική και κοινωνική ευημερία».