Ύστερα από την αλλαγή προπονητή με τον Ντέιβιντ Γουίτ να παίρνει τη θέση του Τομ Χιλ, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για αυτήν της την απόφαση, τονίζοντας πως ένιωσε ότι είχε έρθει η ώρα για μία αλλαγή.

Παράλληλα, η Ελληνίδα τενίστρια ανέφερε πως νιώθει ότι θα έρθουν ωραία πράγματα, ενώ στάθηκε και στην επόμενη αντίπαλό της στις «16» του Indian Wells, Καρολίν Γκαρσία.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη:

Για την αλλαγή προπονητή: «Είναι πολύ έμπειρος (σ.σ ο Ντέιβιντ Γουίτ), γνωρίζει πως αισθάνονται οι παίκτες εκεί έξω. Είναι η πρώτη εβδομάδα που δουλεύουμε μαζί, οπότε μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Προφανώς δεν μπορεί να έρθει και να τα αλλάξει όλα με τη μια. Κάθεται και παρατηρεί για να δει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πει κάτι. Είναι πολύ χαλαρός και αυτό είναι που χρειάζομαι τώρα, γιατί εγώ είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου. Νιώθω πως θα έρθουν ωραία πράγματα.

Ενιωσα πως ήταν η ώρα για μια αλλαγή. Οι στόχοι μου δεν έχουν αλλάξει, πιστεύω ακόμα πως μπορώ να είμαι μια από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου και ο στόχος μου γι’ αυτή τη χρονιά είναι να επιστρέψω στο Top 5. Ανεξάρτητα με τον προπονητή που έχω, ο στόχος μου, η επιθυμία και το πάθος μου για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερη παραμένουν ίδια. Απλά ένιωσα πως ήταν η ώρα για μια αλλαγή και ήθελα να έχω κοντά μου κάποιον έμπειρο, που είναι στο tour πολλά χρόνια και που μπορεί να με βοηθήσει. το βασικότερο είναι να φέρω το παιχνίδι μου σε μια τάξη, αυτός είναι ο στόχος μου για τώρα».

Για την αντίπαλό της, Καρολίν Γκαρσία: «Πάντα είναι σκληρή, είναι πολύ επιθετική, μια από τις πιο επιθετικές παίκτριες στο tour. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που έκανα και στα 3 τελευταία παιχνίδια μας, γιατί είχε δουλέψει».

πηγή in.gr