Ο 3ος αγώνας δρόμου «Γίνε Specialistas», έρχεται στις 7 Απριλίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Ο δήμος Νέας Προποντίδας απευθύνει κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους τόσο για συμμετοχή όσο και για στήριξη στον αγώνα.

Φέτος, αποφασίστηκε τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν για τη δημιουργία ταμείου, με προοπτική την αγορά ενός λευκού ταξί με φορείο και ράμπα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών που αδυνατούν να μετακινηθούν με συμβατικά μεταφορικά μέσα.

«Κάθε χρόνο οι «Specialistes» στοχεύουν όλο και πιο ψηλά, χάρη στη δύναμη που μας δίνει η στήριξή σας! Φέτος, αποφασίστηκε τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν για τη δημιουργία ταμείου, με προοπτική την αγορά ενός ΛΕΥΚΟΥ ΤΑΞΙ με φορείο και ράμπα, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των συνδημοτών μας που αδυνατούν να μετακινηθούν με συμβατικά μεταφορικά μέσα», αναφέρει ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Ο ίδιος διευκρινίζει πάντως ότι ο αγώνας, παρά το όνομά του, δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους διοργανωτές είναι η συμμετοχή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και διοργανώνεται από το Δήμο Νέας Προποντίδας και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Νέας Προποντίδας. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ιδιαίτερα δραστήριο και λαμβάνει συχνά πρωτοβουλίες για διοργανώσεις και δράσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος η διοργάνωση περιλαμβάνει:

  1. Αγώνα Δρόμου στα 1.000 μ. για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων
    Ώρα Εκκίνησης: 11.00 π.μ..
    Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών
    Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
  2. Αγώνα Δρόμου στα 6.000μ. για παιδιά από 12 έως….112 ετών
    Ώρα Εκκίνησης: 11.30 π.μ.
    Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών
    Στον ο Αγώνα Δρόμου Γίνε Specialistas θα συμμετάσχει η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου!

Έπαθλα  απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές των 6.000μ. (3 άντρες- 3 γυναίκες), ενώ σε όλους τους δρομείς, που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, νερό, ιατρικές πρώτες βοήθειες.

Οι συμμετοχές είναι ομαδικές στην πλειοψηφία τους, και δεν αποκλείεται να γίνει διαγωνισμός μεταξύ των ομάδων που θα τρέξουν στον αγώνα.

Πώς ξεκίνησε η διοργάνωση

Η ιδέα ανήκει σε τρεις ανθρώπους, τον Ανδρέα Καστανιώτη, διευθυντής του Ειδικού Σχολείου, την Εμμανουηλίδου Αθανασία , νυν αντιδήμαρχος και η Στέλλα Κατσιόλα, κοινωνική λειτουργός του σχολείου. Μαζί με τον δήμο, που στάθηκε αρωγός στην ιδέα, συνεργάστηκαν και με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών ξεκίνησαν δειλά την πρώτη διοργάνωση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μ. Καρρά, σημαντική είναι η προσφορά των χορηγών που αγκάλιασαν τους αγώνες από την πρώτη στιγμή.

Την πρώτη χρονιά τα χρήματα του αγώνα διατέθηκαν στην αγορά απινιδωτών, τη δεύτερη χρονιά πάρθηκε αθλητικό υλικό για τα σχολεία, και φέτος ο στόχος είναι η προμήθεια Λευκού Ταξί. «Τη λειτουργία του θα αναλάβει αποκλειστικά ο δήμος Ν. Προποντίδας με δικό μας προσωπικό, οδηγό και νοσηλευτές. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσουμε το ΕΚΑΒ και την ανάληψη των περιστατικών του Κέντρου. Εμείς θα εξυπηρετήσουμε κυρίως ΑμεΑ του τόπου μας στις μετακινήσεις τους προς το ΓΝΧ ή σε άλλες μονάδες υγείας», διευκρίνισε ο δήμαρχος.