Οι ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, έγιναν θέμα και εκτός συνόρων, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση.

Συνεχίζει να έρευνα η Αστυνομία το υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα της μαζικής ομοφοβικής επίθεσης που δέχτηκαν δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου. Πλέον στόχος είναι να εντοπιστούν αυτοί που διέταξαν ή ξεκίνησαν την επίθεση και κυρίως εάν υπήρξε υποκίνηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στο πρώτο περιστατικό και μπράβο στα θύματα που κατήγγειλαν την ομοφοβική επίθεση, η Αστυνομία κινήθηκε άμεσα», λέει, μιλώντας στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου. «Πρέπει να καταγγέλλονται αυτά τα περιστατικά, δεν είναι αστείο, είναι αδικήματα».

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου: «Δεν πρέπει να χαρακτηρίζει ολόκληρη την πόλη όταν μια ομάδα ατόμων επιτέθηκαν σε δύο άτομα. (…) Ενεργοποιείται άμεσα η ελληνική αστυνομία και οδηγούνται στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος 32χρονου που συνελήφθη, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Η εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος φέρεται να έχει καταδικασθεί στο παρελθόν για οπαδικό επεισόδιο και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Η δίκη του 32χρονου αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου, καθώς υπήρχε έλλειψη μαρτύρων.

πηγή thesstoday.gr