Το μυοσκελετικό μας σύστημα περιλαμβάνει τα οστά, τις αρθρώσεις, τους μύες, τους συνδέσμους και τους τένοντες και είναι υπεύθυνο για την κίνηση και τη συνολική μας ευεξία. Όταν ο πόνος, ο τραυματισμός και η φθορά επηρεάζουν αυτές τις δομές, η κινητικότητα, η ψυχολογία και η ποιότητα ζωής επηρεάζεται επίσης. Εδώ είναι που πρέπει να επισκεφτούμε έναν τοπικό ορθοπεδικό στην περιοχή μας κάνοντας για παράδειγμα μια online αναζήτηση Ορθοπαιδικός Χαλκίδα https://www.grigoriosavramidis.gr/για να μας προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα και να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ένας ορθοπεδικός γιατρός που μπορεί να είναι και χειρουργός, έχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και μπορεί με την σωστή διάγνωση και θεραπεία να θεραπεύσει τις διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις ή χρόνια προβλήματα, όπως είναι και η φθορά του ισχίου.

Οι ορθοπεδικοί στην Χαλκίδα έχουν χρόνια εμπειρία με πρόσθετη εκπαίδευση στην ιατρική σχολή, εστιάζοντας ειδικά στο μυοσκελετικό μας σύστημα. Αυτή η τεχνογνωσία τους επιτρέπει να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως:

Ο πόνος στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα που περιλαμβάνουν κοινές παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα γονάτου έως και πολύπλοκες αντικαταστάσεις αρθρώσεων. Οι ορθοπεδικοί γιατροί χρησιμοποιούν διάφορες θεραπευτικές επιλογές για τη διαχείριση του πόνου και την αποκατάσταση της λειτουργίας.

Από την άλλη, εξίσου σημαντικοί είναι και οι αθλητικοί τραυματισμοί. Αν είστε επαγγελματίας αθλητής είτε εργάζεστε καταπονώντας το σώμα σας, οι διάφοροι  τραυματισμοί όπως τα διαστρέμματα, οι τενοντίτιδες και τα κατάγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από έναν ορθοπεδικό γιατρό.

Τα κατάγματα που προέρχονται από μικρά χτυπήματα, έως και πολύπλοκες περιπτώσεις φθαρμένων οστών, οι ορθοπεδικοί στην Χαλκίδα μπορούν να κάνουν τη  διάγνωση και να διαχειριστούν αυτούς τους τραυματισμούς, χρησιμοποιώντας συχνά καινοτόμες τεχνικές, όπως η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική για ταχύτερη ανάρρωση. Μία από αυτές είναι και η αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85.

Ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα που προέρχονται από δισκοκήλες, η ισχιαλγία και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη σπονδυλική στήλη μπορούν να αντιμετωπιστούν από ορθοπεδικό γιατρό, προσφέροντας συντηρητικές θεραπείες όπως φυσικοθεραπεία ή άλλες μη επεμβατικές διαδικασίες όπως η χορήγηση ένεσης.

Προβλήματα με τα πόδια και τους αστραγάλους όπως διαστρέμματα, ο πόνος στη φτέρνα και άλλες ανησυχίες στα πόδια, μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν από έναν τοπικό ορθοπεδικό στην Χαλκίδα.

Αν και είναι λίγο σπάνιο, αρκετοί ορθοπεδικοί γιατροί σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες, μπορούν να διαχειριστούν και μυοσκελετικούς όγκους που μπορεί να είναι  καλοήθεις ή κακοήθεις και να έχουν σχέση με τα οστά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αφαίρεση του όγκου και η επέμβαση είναι αναγκαία και η οποία μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ρομπότ. Επίσης, η διαδικασία που γίνεται με λαπαροσκοπική επέμβαση ωφελεί κατά πολύ γιατί βοηθά τον ασθενή να αναρρώσει γρηγορότερα και να αποκατασταθεί η υγεία του το συντομότερο δυνατό.

Για να βρείτε τον κατάλληλο ορθοπεδικό γιατρό θα πρέπει να κάνετε σχετική έρευνα  ρωτώντας ανθρώπους που έχουν κάνει παρόμοιες επεμβάσεις ή έχουν αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα με την υγεία των οστών τους. Ρωτήστε ένα παθολόγο ή γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να σας δώσει ανάλογες συστάσεις. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε και την δική σας έρευνα στο Διαδίκτυο, να διαβάσετε κριτικές και μαρτυρίες ασθενών. Προγραμματίστε μια συνάντηση με έναν γιατρό που μπορεί να σας ενδιαφέρει και αισθάνεστε άνετα και μη διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους, τη θεραπευτική τους προσέγγιση κλπ.