Φωτογραφία Αρχείου

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι βροχές τοπικού χαρακτήρα που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες, προοδευτικά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και περιοχές της Κρήτης, ενώ μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή).

APE-MPE