Τη νέα εφαρμογή myAADEapp για τα κινητά τηλέφωνα η οποία έρχεται να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογουμένων με την εφορία παρουσίασε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους σε μία μόνο εφαρμογή όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμής και να πληρώνουν με IRIS ή κάρτα φόρους και δόσεις ρυθμίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλής « δεν μπορεί να κάνουμε την πληρωμή των φόρων πιο ευχάριστη αλλά θα την κάνουμε πιο εύκολη» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να «παίζουμε το κράτος στο χέρι» και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Το MyAADEApp

Η νέα εφαρμογή θα περιέχει σε πρώτη φάση:

1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας

2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι

3. Τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως πληρωμή δόσεων ρύθμισης, ή φόρων. Δύο, τρεις ημέρες πριν λήξη η προθεσμία της πληρωμής θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής.

4. Στοιχεία επικοινωνίας, IBAN. Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN

5. MyWallet: Θα υπάρχουν όπως φορολογική ενημερότητας, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης η νέα εφαρμογή είναι ένα φορολογικό ημερολόγιο και ένα φορολογικό ξυπνητήρι που οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι σε λίγες ημέρες έρχεται ο προσωπικός αριθμός για να δώσει λύση σε πολλά προβλήματα, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η νέα εφαρμογή φέρνει πιο κοντά τον πολίτη στη διοίκηση.

Πηγή: ΟΤ