Την αναπαλαίωση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Στανού, εξετάζει η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, κ. Θεόκλητος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εφορείας Γιώργο Σκιαδαρέση, ώστε να επιθεωρήσουν από Αρχιτεκτονικής και Αρχαιολογικής πλευράς τον ιστορικό  Ιερό Ναό στον Στανό, εξετάζονται από κοινού τις προοπτικές για την αναπαλαίωση και ανακαίνιση του. Στόχος είναι, “το Εκκλησιαστικό αυτό κειμήλιο να αποδοθεί στον Τόπο, επενδεδυμένο με το μεγαλείο του χθες“.

Μετά την συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Αρναίας, αρχιτεκτονικό κόσμημα και φιλοτέχνημα του αειμνήστου Ορλάνδου, όπου κι εκεί εξετάστηκε η πιθανότητα να εκτελεστούν βελτιωτικές εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, τέλεσε τον Αγιασμό του νέου οχήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων πριν από την αναχώρησε του κ. Σκιαδαρέση και των συνεργατών του.