spot_img

    ΠΑΣΟΚ: Αναζητά συνυπογράφοντες στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας είναι έτοιμο και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ν. Ανδρουλάκης έχει αρχίσει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να το συνυπογράψουν.

    Σήμερα Τρίτη 26/3 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η πρόταση αυτή, έρχεται μετά από τις αποκαλύψεις του Βήματος για παραποιημένα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο είναι έτοιμο και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει αρχίσει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να το συνυπογράψουν.

    Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει το Κίνημα, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

    Πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση.

    Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

    Η πρόταση δυσπιστίας

    Για να κατατεθεί πρόταση μομφής ή δυσπιστίας, κατά της κυβέρνησης ή κάποιου μέλους της, χρειάζονται 50 βουλευτές, δηλαδή το 1/6 του σώματος της εθνικής αντιπροσωπείας, κάτι που περιγράφεται στο άρθρο 84 του Συντάγματος.

    Το ΠαΣοΚ δεν διαθέτει τόσους βουλευτές. Θα αναπτύξει όμως συμμαχίες και θα συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό.

    Η αιφνιδιαστική κίνηση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα αντανακλαστικά που έδειξε στο συγκεκριμένο θέμα, τον έβαλαν στη θέση του οδηγού των πολιτικών εξελίξεων και συσπείρωσε την μέχρι χθες κατακερματισμένη αντιπολίτευση.

    Τα ερωτήματα

    Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν ξεχνούν το πόρισμα της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής θα αναφερθούν αρκετές φορές σε αυτό, αλλά και στο κράτος δικαίου που όπως λένε, καταρρέει.

    Όπως τονίζουν σκοπός τους είναι να αναδείξουν την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρεί από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας των Τεμπών η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα το πράξουν ακολουθώντας τη θεσμική οδό και θα κινηθούν μέσα στα όρια που τους επιτρέπει το Σύνταγμα.

    Για αυτό και ζητούν να απαντηθούν, χωρίς σκιές, τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα:

    1. Ποιος, είχε ως προτεραιότητα εκείνες τις πρώτες ώρες να παρέμβει στο κρίσιμο ανακριτικό υλικό;

    2. Ποιος είχε πρόσβαση πριν την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη στο κρίσιμο οπτικοακουστικό υλικό;

    3. Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες για να ενισχύσει τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους;

    4. Ποιος εν τέλει τις διέρρευσε και τις διένειμε μέσα ενημέρωσης;

    Μέσα από αυτά τα ερωτήματα πιστεύουν πως θα φωτιστούν αρκετά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης αυτής και θα βρεθούν κι άλλοι ένοχοι, εκτός από τον σταθμάρχη.

    tovima.gr