Την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα αποκάλυψε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή επειδή έμενε με την οικογένειά του απομονωμένος σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία, στερώντας με αυτόν τον τρόπο την εκπαίδευση από τα μικρά παιδιά του.

«Γίνεται συζήτηση για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί» είπε αρχικά ο Μανώλης μιλώντας στον ANT1.

Στο ερώτημα, δε, αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας απάντησε «δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό, εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω».

Σε τι αποσκοπεί

Περιγράφοντας το πλαίσιο του σκεπτικού του για την ίδρυση κόμματος πρόσθεσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

«Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό», σχολίασε για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Δεν γίνεται να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκούμε την πίστη μας όπως θέλουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, τι θα κάνει με τα χρήματα σε περίπτωση που το υπό ίδρυση κόμμα καταλήξει στη Βουλή, ο Μανώλης είπε ότι «ο Χριστός όταν ήρθε στον δρόμο έπιασε τα πάντα, ένα πράγμα δεν έπιασε: το χρήμα. Γι’ αυτό είχε τον Ιούδα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

πηγή in.gr