ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ECOCITY, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITΥ οργανώνουν σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση των πολιτών για την βιώσιμη κινητικότητα και την οικολογική μετακίνηση. Η γνωστοποίηση και διαβούλευση επί των Σχεδίων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν εκπονηθεί για τον Δήμο και βρίσκονται στο στάδιο προετοιμασίας για εφαρμογή, με κύριο αντικείμενο την οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας, αποτελούν μέρος των παραπάνω δράσεων.
Η «Πράσινη Μετακίνηση» για τον Δήμο Νέας Προποντίδας αποτελεί άξονα προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών εντάσσεται η επιμόρφωση των στελεχών στα ειδικά αυτά θέματα καθώς και η δημόσια συζήτηση με τους πολίτες δεδομένου ότι η γνώμη και η φωνή τους ακούγεται.

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 18.00 το ΣΔΕ Νέας Προποντίδας στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ECOMOBILITY 2023-2024 θα ανοίξει τον κύκλο παρουσιάσεων της εκστρατείας πανελλαδικά και παράλληλα των δράσεων για τον Δήμο μας με την παρουσίαση της εργασίας που περιλαμβάνει έρευνα, παρατήρηση και προτάσεις. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας με την προσδοκία για έναρξη διαλόγου και μετάδοση του μηνύματος των σύγχρονων αρχών της βιώσιμης κινητικότητας.

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ECOCITY για την 20η επετειακή χρονιά επιμελείται της διοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITΥ και των παράλληλων δράσεων FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY που έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση εφήβων και την αφύπνιση των πολιτών για την οικολογική μετακίνηση, την ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις και την προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα ECOMOBILITY συγκροτούνται ομάδες μαθητών που με τις εργασίες και τις προτάσεις τους καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων στο πλαίσιο των αρχών και των ωφελειών της βιώσιμης κινητικότητας.
Την φετινή χρονιά, περισσότερες από 20 ομάδες από σχολεία ανά την επικράτεια συμμετέχουν στο πρόγραμμα και φιλοδοξούν να αποτελέσουν συνέχεια της 20ετούς πλέον εκστρατείας που έχει καταφέρει να αναδείξει τα κακώς κείμενα τις κινητικότητας στη χώρα μας αλλά και να πετύχει καίριες παρεμβάσεις.