Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών που βρίσκονται στη χώρα μας, λέγοντας ότι «μας δίνεται μια ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα τόσο σε επίπεδο εθνικών πολιτικών όσο και σε επίπεδο δυνητικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον».

«Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση, «είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η καινοτομία στην Ελλάδα. Αυτό, είναι ένας τομέας που δίνουμε μεγάλη έμφαση».

Από την πλευρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών μίλησε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος δήλωσε ότι επελέγη η Ελλάδα για την ετήσια συνάντηση τους γιατί είναι σταθερός υποστηρικτής της καινοτομίας. «Με την παρουσία μας εδώ κάνουμε μια δήλωση για το πόσο ευχαριστημένοι είμαστε», σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

«Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά τις σημαντικές διαστάσεις της προώθησης της καινοτομίας» πρόσθεσε.