Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες γονιών, πως δύο βρεφονηπιοκόμοι έκλειναν τα παιδιά σε αποθήκη σαν δήθεν διδακτικό μέτρο, σε δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου. Για αρχή έχουν κληθεί για κατάθεση, ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Παράλληλα διατάχθηκε και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων, οι οποίες ήδη τέθηκαν σε αργία, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση αποκαλύφθηκε και πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε αποθήκη χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη.

 «Η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης», τόνισε η δικηγόρος που εκπροσωπεί τους γονείς.

Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκαλύφθηκε ότι έκλειναν τα παιδιά στην αποθήκη

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν ο πατέρας ενός παιδιού που πήγαινε στον  βρεφονηπιακό σταθμό, είπε πως η κόρη του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στην αποθήκη και να κλείσει το φως. Όταν έκπληκτος την ρώτησε που τα έχει ακούσει αυτά, η κόρη του του είπε πως «έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Μία άλλη μητέρα ανέφερε πως «εμένα, το δικό μου το παιδί ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, να θέλει να ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε κι έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο. Η δασκάλα όταν ερωτήθηκε είπε πως το έκανε για να ηρεμήσουν όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση. Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες», τόνισε.

Η δασκάλα πράγματι όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο δεν το αρνήθηκε, αλλά υποστήριξε πως το έκανε για να ηρεμούν. Το αποκάλεσε «δωμάτιο αποσυμπίεσης» και πως αυτό γίνεται για δύο – τρία λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν.

lifo