24ωρη γενική απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου-Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην απεργία.

Και για τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο, – όπως ο ηλεκτρικός, το τραμ, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία – θα λάβουν αποφάσεις το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Το μόνο μέσο μεταφοράς που ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία είναι τα πλοία, με την ΠΝΟ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Ειδικότερα, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία της ακτοπλοϊας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 λόγω πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Απεργούν και τα ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου. Οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν μία ημέρα πριν από τη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, προκειμένου να μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύχθηκε απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου 2024 έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου 2024, συμμετέχοντας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr